15 Φεβ 2020

Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός

Με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μ. Καραμαλάκη συναντήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός. Σε άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου και με άμεσες προσωπικές κινήσεις ο κ. Βρεττός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Βρεττό, επισκέφθηκε τον Αρχηγό, προκειμένου να του υποβάλει προτάσεις, να ζητήσει μεγαλύτερη συνδρομή, αλλά και να συζητήσει μαζί του το εν εξελίξει σχέδιο αστυνόμευσης της πόλης.
Ήδη από την ανάληψη των ηνίων του Δήμου εδώ και πέντε μήνες, ο Δήμαρχος ασχολείται επισταμένως με το θέμα της εγκληματικότητας, πιέζει προς πάσα κατεύθυνση, ενώ και από το Αρχηγείο της Αστυνομίας έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα επιχειρησιακό σχέδιο ειδικά σχεδιασμένο για τις Αχαρνές. Μάλιστα τα αποτελέσματα της εφαρμογής του έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται στην πόλη, καθώς υπάρχει αύξηση των περιπολιών και των αστυνομικών επιχειρήσεων στις περιοχές υψηλής παραβατικότητας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αρχηγός, αντιλαμβανόμενος την ιδιαιτερότητα της πόλης, δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Αχαρνών θα αποτελεί μία από τις βασικές του προτεραιότητες, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο, όσο και ως προς την επάνδρωση και την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ προσωπικά τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας κ. Μιχάλη Καραμαλάκη για την άμεση ανταπόκρισή του και τις καλές του προθέσεις για την  αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων στον Δήμο μας. Εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος παρακολουθώ καθημερινά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αποτελέσματα τους, καθώς και τη διακύμανση των φαινομένων παραβατικότητας με κύριο στόχο να περιορίζονται συνεχώς έως την πλήρη εξάλειψή τους. Όλα αυτά θα γίνουν με τη συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να εξασφαλιστεί η αποδοτικότητα των μέτρων και η επίτευξη του τελικού σκοπού».
Παρόλο που τα αποτελέσματα τους τελευταίους μήνες είναι αισιόδοξα, ο Δήμαρχος και η παρούσα Δημοτική Αρχή επουδενί δεν επαναπαύονται και ζητάνε από την ΕΛ.ΑΣ. να στρέψει επισταμένως το βλέμμα της στο Δήμο Αχαρνών για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών. Ήδη ο κ. Σπύρος Βρεττός τους τελευταίους τρεις μήνες έχει εντείνει έτι περαιτέρω τις ενέργειές του, πιέζοντας προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε πρόσφορο μέσο. Σε αυτό το πλαίσιο μάλιστα έχει στενή συνεργασία με επιχειρησιακά στελέχη, συμμετέχοντας ενεργά στην κατάρτιση του σχεδίου επιχειρήσεων και περιπολιών στους δρόμους και σε περιοχές των Αχαρνών.
Στη χθεσινή συνάντηση άδραξε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία, ούτως ώστε να ζητήσει ακόμη περισσότερες περιπολίες με τη συμμετοχή περισσότερων αστυνομικών υπαλλήλων, για να υπάρχει η μέγιστη εγρήγορση και η ενδεδειγμένη ανταπόκριση. Άλλωστε θα συνεχίσει να έχει, όπως ήδη συμβαίνει, άμεση συνεργασία και ενημέρωση για δράσεις και αποτελέσματα σε εβδομαδιαία βάση. Παράλληλα συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα ενίσχυσης της Τροχαίας στην πόλη, ούτως ώστε να περιοριστεί η διέλευση βαρέως τύπου οχημάτων από τον κεντρικό της ιστό.
Ο στόχος που έχει τεθεί είναι ένας και ξεκάθαρος, να εφαρμοστεί η νομιμότητα προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας στους Δημότες. Οι Αχαρνείς απαιτούν πλέον ειδική αντιμετώπιση από πλευράς Αστυνομίας και ο Δήμαρχος είναι αποφασισμένος να το πετύχει. Η πόλη των Αχαρνών έχει ένα βαρύ παρελθόν και είναι ευθύνη της Αστυνομίας να την εντάξει στις βασικές της προτεραιότητες, όπως έκανε με τα Εξάρχεια ή με περιοχές του κέντρου των Αθηνών, φτάνοντας σε άμεσα αποτελέσματα. «Θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να γίνει συνείδηση όλων πως οι Αχαρνές είναι μια πόλη ‘θωρακισμένη’. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν το αίσθημα προστασίας κυριαρχήσει πρώτα από όλους στους δημότες μας και δοθεί τέλος στην παραβατικότητα, ό,τι κι αν αυτή αφορά από ποινικά αδικήματα μέχρι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», τόνισε σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.
Οι συναντήσεις και οι ενέργειες του Δημάρχου θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με αμείωτο ρυθμό, καθώς αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση του Δήμου η επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στους δημότες, κάτι που έχουν στερηθεί για πολλά χρόνια.