27 Ιουν 2016

Η "Big Band" της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών στον Δήμο Αχαρνών

Το εξαίρετο μουσικό σύνολο "Big Band" της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών απόλαυσε το κοινό των Αχαρνών σε μια συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.  
    Την συναυλία διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με την Φιλότεχνη Λέσχη Αχαρνών στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αχαρνών ''Μίκης Θεοδωράκης'' στο λόφο του προφήτη Ηλία. 
       Η Στρατιωτική Μουσική Φρουρά Αθηνών αποδίδει τιμές και παιανίζει σε παρελάσεις, συναυλίες σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε ειρηνευτικές αποστολές, για πάνω από 190 χρόνια. 
     Η "Big Band" παρουσίασε ένα πρόγραμμα με ελληνικές και ξένες μελωδίες σε ύφος τζαζ υπό τη διεύθυνση του ταγματάρχη κ. Μιχάλη Χασούρη, και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές. 
      Πριν την έναρξη της συναυλίας ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός τίμησε τον Διοικητή της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών, ταγματάρχη κ. Ευγένιο Κωστόπουλο, δωρίζοντας του ένα αντίγραφο του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών, ενώ ο κ. Κωστόπουλος δώρισε στον Δήμαρχο Αχαρνών το μετάλλιο των 192 χρόνων της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών.
       Με την ευκαιρία της συναυλίας του μουσικού συνόλου "Big Band" της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε
         "Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στις, ο Δήμος Αχαρνών και η Φιλότεχνη λέσχη Αχαρνών δίνουν την ευκαιρία στους κατοίκους των Αχαρνών να απολαύσουν μια μοναδική μουσική εμπειρία. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπευθύνους της "Big Band" της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών που μας χάρισαν μια υπέροχη μελωδική βραδιά καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών που με ζήλο και θέρμη καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την πολιτιστική προαγωγή του Δήμου Αχαρνών". 
        Στη συναυλία παραβρέθηκε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών λοχαγός κ. Μανιάτης, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών της Αμυγδαλέζας, ταξίαρχος κ. Κατσίφας και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παύλος Δασκαλάκης. 
      Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Αχαρνών κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητα και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Αναστάσιος Χίος και κα Όλγα Ποιμενίδου.