27 Ιουν 2016

EXPO-2017: Ανακοίνωση από την πρεσβεία του Καζακστάν

Η Πρεσβεία του Καζακστάν προσκαλεί όλους τους πολίτες της Ελλάδος και πρώην συμπατριώτες να επισκεφθούν τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση "EXPO-2017
        "Στις 10 Ιουνίου του 2016 ξεκίνησε η online πώληση των εισιτηρίων για τη Διεθνή εξειδικευμένη έκθεση «EXPO-2017», η οποία θα λάβει χώρα το καλοκαίρι του 2017 στην Αστάνα, πρωτεύουσα του Καζακστάν, από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Ένα χρόνο πριν από το σημαντικό αυτό γεγονός, όλοι μπορούν να αποκτήσουν τα εισιτήρια στην ιστοσελίδα www.tickets.expo2017astana.com και να γίνουν μέλος της μεγάλης οικογένειας EXPO. 
       Πρώτοι κάτοχοι των εισιτηρίων στην Ελλάδα έγιναν ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελληνο-Ευρασίας (GEDS), κ. Σ. Κουβέλης, ο οποίος κατείχε προηγουμένως τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, καθώς και η Αναπληρωτής Πρόεδρος της GEDS, κα. Χ. Δεληγιάννη, στους οποίους η Πρεσβεία του Καζακστάν στην Αθήνα στις 13 Ιουνίου δώρισε δύο εισιτήρια με ανοιχτή ημερομηνία. 
         Σύμφωνα με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Ελληνική Δημοκρατία Α. Βόλκοβ, η έκθεση EXPO-2017 στο Καζακστάν, είναι το πιο πολυαναμενόμενο και μεγάλης κλίμακας γεγονός στη χώρα. Με θέμα «Ενέργεια του Μέλλοντος», τα εκθεσιακά περιπτερά από όλο τον κόσμο, ενωμένα στον ίδιο χώρο, θα παρουσιάσουν τις πιο καινοτόμες και επαναστατικές λύσεις στον τομέα της ενέργειας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος. 
         Ο πρέσβης δήλωσε ότι το πρόγραμμα έκδοσης εισιτηρίων για την έκθεση στην Αστάνα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο καθένας να έχει την ευκαιρία να την επισκεφθεί, ιδιαίτερα οι ξένοι επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, για τους ενδιαφερομένους είναι διαθέσιμα προς αγορά διαφόρων τύπων εισιτήρια - με ανοιχτή ημερομηνία τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα. Το πρόγραμμα εισιτηρίων είναι μοναδικό στον κόσμο της διεξαγωγής EXPO, λόγω του ότι θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως και τα παιδιά μέχρι 6 ετών. 
         Ο πρέσβης Α. Βόλκοβ τόνισε ότι κατά τις πρώτες ημέρες μετά την έναρξη των πωλήσεων, οι διοργανωτές της έκθεσης έχουν ετοιμάσει μια απρόσμενη έκπληξη στους πελάτες της: Όλα τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε ειδική τιμή προσφοράς. Έτσι, κατά την περίοδο από 10 έως 20 Ιούνιου 2016 όλα τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα σε μια έκπτωση 50%, από 21 έως 30 Ιούνιου - 30% έκπτωση, από την 1η Ιουλίου έως 10 Ιουλίου - με την τελική έκπτωση 20%. Επιπλέον, οι τυχεροί εκείνοι που θα πάρουν με την σειρά το 2.017ο, 100.000ο, 1.000.000ο και 5.000.000ο εισιτήριο, θα λάβουν πολύτιμα βραβεία. 
       Κατά τη διάρκεια της έκθεσης αναμένονται περίπου 5 εκατομμύρια επισκέπτες. Επί του παρόντος, 90 χώρες και 15 διεθνείς οργανισμοί έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο "EXPO-2017". 
        Ο πρέσβης κάλεσε όλους τους πολίτες της φιλικής προς το Καζακστάν Ελλάδας, καθώς και τους συμπατριώτες από το Καζακστάν που ζουν στην Ελλάδα, να επισκεφτούν το Καζακστάν, συνδυάζοντας την επίσκεψη στα εκθεσιακά περιπτερά με μια περιήγηση στην πατρίδα τους, καθώς και μια επίσκεψη στις νέες κατευθύνσεις του παγκόσμιου τουρισμού στο Καζακστάν. Ο επικεφαλής της Πρεσβείας του Καζακστάν στην Ελλάδα γνωστοποιεί επίσης ότι θα προβλεφθεί μια απλουστευμένη διαδικασία για την απόκτηση θεωρήσεων βίζα για τους πολίτες της Ελλάδας. 
        Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη λίστα των χωρών των οποίων οι υπήκοοι απαλλάσσονται από την ειδική πρόσκληση του Υπουργείου Εξωτερικών του Καζακστάν για την έκδοση θεώρησης της Δημοκρατίας του Καζακστάν μιας εισόδου. 
      Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες τουρισμού στο Καζακστάν είναι διαθέσιμες στην διαδικτυακή πύλη www.kazakhstan.travel όπως και στην ιστοσελίδα www.visitkazakhstan.kz. 
       Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Ελληνική Δημοκρατία