6 Ιουν 2016

ΑΝΥΠΕΞ Νίκος Ξυδάκης: «Δεν είναι έλλειψη σεβασμού η ανάγνωση του Κορανίου στη Αγιά Σοφιά»

Κάποιος να ζητήσει την παραίτησή του εδώ και τώρα! Δεν είναι δυνατόν, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών να αναφέρει ότι «Δεν είναι έλλειψη σεβασμού το να αναγνωσθεί απόσπασμα του Κορανίου στη Αγιά Σοφιά». Τα κόκκαλα των Βυζαντινών αυτοκρατόρων θα τρίζουν ακόμα και τόσων γενναίων πολεμιστών που έδωσαν την ζωή τους για μπορεί ο κ. Ξυδάκης να λέει τέτοια πράγματα χωρίς να φοράει φερετζέ. 
         «Το να αναγνωσθεί ένα απόσπασμα του Κορανίου δεν είναι κάτι το τραγικό. Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες. To να διαβαστεί θρησκευτικό κείμενο δεν είναι έλλειψη σεβασμού» προσέθεσε. Ένας μήνας συνεχούς αναγνώσματος του Κορανίου, στους ιερούς τοίχους όπου γίνονταν οι μεγαλύτερες τελετές τις Ορθοδοξίας για 1000 χρόνια, όπου πόσοι αυτοκράτορες στέφθηκαν και κηδευτήκαν, όπου όταν στις 29 Μαΐου 1453 είχαν μαζευτεί εκεί τόσα γυναικόπαιδα για να ζητήσουν σωτηρία από το μένος του κατακτητή δεν είναι έλλειψη σεβασμού; 
        Η προπαγανδιστική κυβέρνηση του Ρ.Τ. Ερντογάν με την σουλτανομανία καλά κάνει και προωθεί την εθνικιστική της ατζέντα, ο Έλληνας(;) όμως Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών πώς μπορεί και εκφράζεται έτσι; Αποτελεί ντροπή για το Διπλωματικό Σώμα που δίνει καθημερινή μάχη στην Τουρκία. 
       Η παραίτησή του για αυτές τις δηλώσεις είναι το λιγότερο που θα μπορέσει να ζητήσει ο ελληνικός λαός. 
       Σημειώνεται ότι νωρίτερα η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και διαφορετική από την άποψη του ΑΝΥΠΕΞ. Κάτι τέτοια βλέπουν οι Τούρκοι και γι’ αυτό δεν δείχνουν ίχνος σεβασμού με τις συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο. Μήπως ούτε αυτό το θεωρεί σημαντικό ο κ. Ξυδάκης; 
        Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ: 
     «Καταδικάζουμε ως οπισθοδρομική την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού», ανέφεφε το υπουργείο στη σχετική ανακοίνωση και προσέθετε: 
     «Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες».