24 Ιουν 2016

Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πρόσφατη επίσκεψη στην Εύξεινο Λέσχη Αχαρνών (Φωτ.: nd.gr) 
     Κυριάκο 
      ανέλαβες τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή και συγκυρία και για το κόμμα σου και για την ίδια την πατρίδα. Σέρνεις πολλά βαρίδια πίσω σου. Δεν θέλω να αναφερθώ σ' αυτά. Μην προσθέτεις κι άλλα. Και κυρίως, μην προσθέσεις και μην προσάπτεις τον εαυτό σου το χαρακτηριστικό του υποκριτή και του δειλού. Γιατί τώρα η Ελλάδα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται θαρραλέους και ειλικρινείς, πολίτες και πολιτικούς. 
      Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκες την Εύξεινο Λέσχη Αχαρνών "Ο Καπετάν Ευκλείδης". Ελπίζω να είχες συναίσθηση της πράξης σου. Και λέω ελπίζω, γιατί λίγες μέρες μετά, ο εκπρόσωπος του κόμματός σου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της βουλής, αθώωσε τον κ. Φίλη για το έγκλημα της άρνησης της Γενοκτονίας. 
       Αν είχες συναίσθηση της πράξης σου, επισκεπτόμενος τον Σύλλογο Ποντίων Αχαρνών, διαφορετική θα έπρεπε να είναι η στάση του κόμματός στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η άρνηση της Γενοκτονίας είναι η τελευταία φάση του εγκλήματος και οι αρνητές αθωώνουν τους γενοκτόνους και ρίχνουν την ταφόπλακα σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αλλά όχι μόνο οι αρνητές. 
        Την ταφόπλακα έρχονται να την σφραγίσουν και εκείνοι που καλύπτουν και αθωώνουν τους αρνητές, όπως ο κ. Τασούλας και το κόμμα σου. Εκτός και αν ο κ. Τασούλας έκανε του κεφαλιού του, πράγμα απίθανο. Να μην το συνεχίσω. 
       Κυριάκο 
        Ο ποντιακός Ελληνισμός μπορεί να είναι διχασμένος και να έχει πρόβλημα ηγεσίας, επιτρέποντας σε φασιστοειδή τύπου Φίλη, σε παχύδερμα τύπου Τασούλα και σε κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ και ΝΔ να ασχημονούν εις βάρος του. Όμως να είσαι βέβαιος ότι είναι ένα σκληρό και ανθεκτικό κύτταρο του Ελληνισμού, όπως είχε πει ο Στέλιος Καζαντζίδης και ότι η συλλογική του μνήμη καταγράφει. Γι' αυτό κανόνισε την πορεία σου και πάρε σαφή και απολύτως ξεκάθαρη θέση ως πρόεδρος της ΝΔ και ως πολιτικός στο θέμα του Φίλη και της Γενοκτονίας γενικότερα. Το κομμάτι από το σώμα του Ελληνισμού που λέγεται Έλληνες Πόντιοι, έχει υποστεί πολλά, έχει σφαγιασθεί, έχει ξεριζωθεί, έχει προσβληθεί, αλλά οι περισσότεροι από μας που έχουμε επιβιώσει και κουβαλούμε τις μνήμες της ράτσας μας, δεν έχουμε σκύψει το κεφάλι. Όσοι επιβιώσαμε, μείναμε και θα μείνουμε όρθιοι να υπερασπιζόμαστε την τιμή, την υπόληψη και τη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, την οποία προσβάλλετε βάναυσα εσείς οι πολιτικοί. Παραμένουμε όρθιοι, παρατηρούμε, καταγράφουμε και περιμένουμε... 
    Σάββας Καλεντερίδης 
    Ένας απλός ποντιακής καταγωγής Έλληνας