31 Ιουλ 2016

Γερμανία: Να επιλέγουν υπηκοότητα οι πολίτες τουρκικής καταγωγής στα 23 τους προτείνει υφυπουργός

Αναθεώρηση της νομοθεσίας περί ιθαγένειας ζητά για τους πολίτες τουρκικής καταγωγής ο υφυπουργός Οικονομικών και μέλος του Προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Γενς Σπαν, συμμετέχοντας στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει στη Γερμανία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και ενόψει των αποψινών διαδηλώσεων υπέρ και κατά του Τούρκου Προέδρου στην Κολωνία. 
       «Αν κάποιος ζει εδώ και απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα, αλλά θέλει να ασχολείται με τις υποθέσεις της εσωτερικής τουρκικής πολιτικής, τότε θα πρέπει να το κάνει στην Τουρκία»,δηλώνει ο κ. Σπαν στην «Welt am Sonntag» και προτείνει οι νέοι Γερμανο-τούρκοι να επιλέγουν στα 23 τους αν επιθυμούν να διατηρήσουν την γερμανική ή την τουρκική υπηκοότητα. 
        Ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει ακόμη «απαράδεκτες» τις απειλές που δέχονται οργανώσεις αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν ή Αλεβιτών στην Γερμανία και τονίζει ότι θα πρέπει τα τουρκικά τζαμιά που βρίσκονται στη χώρα να αναρωτηθούν αν το αντικείμενό τους είναι η θρησκεία ή το τουρκικό κράτος.