15 Ιουλ 2016

"Μήπως θα έπρεπε να έχετε λιγότερες απεργίες;"

Του Βασιλείου Διον. Αναστασίου 
  Ο Πρόεδρος της Cosco σε ευγενική αλλά διπλωματικώτατη γλώσσα προς τον αδιάφορο και επιδεικτικά περιφρονητικό προς την διπλωματική συμπεριφορά και τους κανόνες ευγενείας και το πρωτόκολλο Έλληνα Πρωθυπουργό, (οι σοβιετικοί διπλωμάτες υπό τον Μολότωφ φορούσαν στολή σαν τους Γάλλους Ακαδημαϊκούς, και εφάρμοζαν αυστηρό πρωτόκολλο), υπέδειξε "καλό θα ήταν να μην γίνονται τόσες απεργίες" στο λιμάνι του Πειραιά. 
        Με παράδοση χιλιετηρίδων ευγενικής συμπεριφοράς, (αντί να πράξει όπως ο Juncker και ο Renzi, που στην ουσία πρόσβαλλαν τον Πρωθυπουργό προσφέροντας του γραβάτα για να φορέσει), έβγαλε εκείνος την δική του για να μην τον φέρει σε δύσκολη θέση αν διεπίστωνε ότι τον περιφρόνησε πηγαίνοντας σε επίσημη επίσκεψη με ανοικτό πουκάμισο! 
       Ξεχνάμε πως όντας καταχρεωμένοι και ασυνεπείς στις υποχρεώσεις μας, πρέπει να προσέχουμε πολύ περισσότερο ώστε να φερόμαστε κόσμια. Και να προσέχουμε, "ποίον έπος φεύγει έρκος οδόντων" ώστε να αποφεύγονται κωλοτούμπες, και γελοιότητες. 
         Ο άβγαλτος Τσίπρας, φουριόζος, προοδευτικός, δεν κατάλαβε πως κάτι άλλο ήθελε να του πει ο Πρόεδρος της Cosco και αντέδρασε επιπόλαια γρήγορα, πλην όμως με σοσιαλιστικές μπουρδολογίες του τύπου, "όταν κάτι ζητούν οι εργαζόμενοι, εμείς και οι δύο θα πρέπει να επιδιώξουμε μαζί να τους το δώσουμε, για να μην το ζητούν με απεργίες"! 
        Έτσι η μικρά Ελλάς υπέδειξε τι να κάνει η Κίνα, και όχι εμείς πού τους φερόμαστε κάκιστα, τι να περιορίσουμε! 
          Στο μεταξύ σχέδιο έκτακτης ανάγκης που παρακάμπτει την Ελλάδα και τον σιδηροδρομικό της άξονα, ενεργοποίησε αμέσως η Cosco εξαιτίας και των απεργιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της. 
         Η εξέλιξη ήλθε πριν περάσουν δυο μόλις εικοσιτετράωρα από την επισήμανση του επικεφαλής της Cosco, πως "καλό θα ήταν να μην γίνονται τόσες απεργίες". 
         Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Cosco καταρτίστηκεγια να μην εκτίθεται στους πελάτες της, -όταν και αν εξ αιτίας δικών μας εμποδίων θα υπήρχαν κωλύματα ανταπόκρισης σε ανειλημμένες υποχρεώσεις προθεσμιών. 
        Που όντως συνέβησαν με τις χωρίς νόημα άσκοπες απεργίες για να μην πωληθεί ο ήδη πωληθείς ΟΛΠ, και την αναιδέστατη λαθροχειρία Δρίτσα, που έκαναν οι Κινέζοι πως δεν κατάλαβαν και πως πείθονται για την διάθεση συνεργασίας, με το χαζοχαρούμενο ύφος του Τσίπρα, βλέποντας τον να παίζει με το ποδήλατο και τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας- και προβλέπει: 
         Την μεταφορά 50% containers στο λιμάνι ΚOPER της Σλοβενίας, και από εκεί σιδηροδρομικώς και το άλλο μισό να μεταφέρεται με φορτηγά αυτοκίνητα στην Ειδομένη από όπου και θα παραλαμβάνεται από τους σιδηροδρόμους των Σκοπίων για την Κεντρική Ευρώπη. 
         Δεν θα ήταν ενοχλητικό να πούμε "σας τα είχαμε πει". Αλλά κανείς που έπρεπε να το ακούσει, δεν ενδιαφέρθηκε. Και όχι μόνο είχαμε μιλήσει για το λιμάνι Koper στον μυχό της Αδριατικής, αλλά και για την αγορά του λιμανιού Kumport στο λιμενικό σύμπλεγμα του Αμπαρλί στην ευρωπαϊκή ακτή της Προποντίδας στη Θάλασσα του Μαρμαρά, τρίτου μεγαλύτερου τερματικού σταθμού containers της Τουρκίας, και για πλοία 18,000 TEU! 
         Γιατί όμως αναφερθήκαμε τότε σε γκρέμισμα της ΝΑ Πύλης της Ευρώπης; 
          Διότι όλοι οι Συριζαίοι του Πειραιά, ο Υπουργός Ναυτιλίας Δρίτσας, ο Δήμαρχος, οι Δήμαρχοι Δραπετσώνας και λοιπών περιφερειακών Δήμων, ο ΟΛΠ, ο ΟΔΙΛΑ (το αισχρό συνδικάτο των ναυτο-λιμενο-εργατών), αλλά και ο Πρωθυπουργός με το αλσύλλιο (!!) των Λιπασμάτων του Μποδοσάκη, έκαναν και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να εκδιώξουν την Cosco. 
          Ήταν αναμενόμενη η τέτοια συμπεριφορά, από την πείρα προηγουμένων αντιδράσεων των συνδικάτων και ως εκ τούτου η χρησιμοποίηση του KOPER της Σλοβενίας και η αγορά του Kumport όπως υποπτευθήκαμε στο άρθρο της 20ης Σεπτεμβρίου, προήλθε από την ανησυχία που προξενήθηκε στην Cosco και η οποία στο τέλος απηύδησε και φρόντισε να μεταφέρει δραστηριότητες της από το λιμάνι του Πειραιά στην Σλοβενία και στην Κωνσταντινούπολη. 
          Έχει άδικο η COSCO που εφάρμοσε PLAN B λόγω των χωρίς νόημα άσκοπων απεργιών των αλητο-απατεώνων συνδικαλιστών, διότι είναι γνωστό, ότι υπογραφείσα σύμβαση, δεν αναιρείται. Οι απεργίες συνεχίστηκαν εκβιαστικά ως συνήθως και το κόμμα/κράτος καμαρώνει την αγωνιστική επαναστατική διάθεση των συνδικαλιστών, και δεν παρεμβαίνει, ενώ οι απεργίες είναι καραμπινάτες καταχρηστικές! Δεν θα του βγει σε καλό να συνεχίζει να πατάει εξακολουθητικά σε δύο βάρκες! 
          Η παραίνεση του Προέδρου της Cosco, έγινε καλυμμένα μεν και διπλωματικά μόνο για τις απεργίες του λιμανιού που στρέφονται κατά της δικής τους επιχείρησης. 
         Μπορεί όμως κάλλιστα να εκληφθεί σαν γενική υπόδειξη προς την χώρα μας για τις άνευ προηγουμένου καταχρηστικές απεργίες. Και η ειρωνεία, προέρχονται από βαρβάτο στέλεχος Κομμουνιστικού Κόμματος! Ο OECD, ο ΟΑΣΑ, έχει δημοσιεύσει Έκθεση για την πορεία της Οικονομίας της Ελλάδας, πριν ένα χρόνο: Από το 1980 έως το 2010 πραγματοποιήθηκαν (στρογγυλεμένα)5.300 απεργίες!!!! Χάθηκαν 1.400 ημέρες, κάθε χρόνο 50 ημέρες απεργία. Για 30 χρόνια το Δημόσιο ήταν κλειστό 2 μήνες κάθε χρόνο, 17% του έτους. Κόστος απεργιών 135 δισ. €. Οι πρόσοδοι που απεκόμισαν με τις απεργίες (μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, προνόμια, υπερωρίες, μετακινήσεις, μισθοδοσία των ημερών της απεργίας κ.ο.κ.), άλλα 140 δισ. 
          Από τις απεργίες στο κέντρο της Αθήνας έκλεισαν 10.000 επιχειρήσεις με ανυπολόγιστο το κόστος της ανεργίας. 
        Και ποιοι αποφάσιζαν και αποφασίζουν για τις απεργίες; Ο "Υπηρέτης" (θυμόσαστε το έργο με τον Dirk Bogard;), που γίνεται αφεντικό. Οι Συνδικαλιστές, που αυτοί διοικούν και όχι οι Υπουργοί που στέκονται για να τους υπηρετούν. Είναι πράγματα αυτά στο Πολυτεχνείο, στο λιμάνι, στον σαραβαλιασμένο ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Οι Φωτόπουλοι μας διοικούν. Δεν είπε ο καταβροχθείσας σε ξενοδοχεία 5 αστέρων 500.000 €, "τώρα ξυδάκι"; 
            Και ο Κατρούγκαλος, δηλαδή οι νέο-κομμουνισταί που μας προέκυψαν, δεν θέλουν να διορθώσουν τον από 30 χρόνια Συνδικαλιστικό Νόμο που δίνει τόσα δικαιώματα στους συνδικαλο-πατέρες. Αμ δε! Το μάθημα το έμαθαν στο ΔΝΤ. Και δεν εμπιστεύονται πιά κανένα μας, διότι όλοι πηγαίνουμε πάντα εκ των προτέρων να τους γελάσουμε. 
         Πολιτογραφηθήκαμε πλέον διεθνώς αναξιόπιστοι. Και "δόση" δεν θα παίρνουμε, αν δεν κάνουμε ό,τι μας λένε. Που δεν θα έπρεπε πιά να ζητιανεύουμε και άλλα, αλλά να ξεκινήσουμε κάποτε να παράγουμε πλούτο ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις μας. 
         Πολύ φοβάμαι όμως, πως δεν θα πάει πολύ μακρυά η βαλίτσα. Διαβάσατε το άρθρο του κ. Στούπα; Και μόνο τα δύο διαγράμματα που παραθέτει, δεν χρειάζεται να είναι κανένας οικονομολόγος για να καταλάβει ότι ο δρόμος ζωής μας κόβει τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Εκείνη η συνεχής πτωτική πορεία της καμπύλης, είναι... ανατριχιαστική. 
          Ο τραπεζικός δείκτης το Μάρτιο του 2014, τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές που δρομολόγησαν την άνοδο στην εξουσία, ήταν στις 40.000 μονάδες. Το Φεβρουάριο του 2016 ήταν στις 400 μονάδες. Πρόκειται για γενοκτονία η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμη. 
          Και μιλάμε για συνέχιση απεργιών; Και δεν δεχόμαστε την αυτόματη δημοσιονομική διόρθωση, την αποκαλούμενη λαϊκά "κόφτη", που μόνοι μας έπρεπε να είχαμε εφαρμόσει από την άλλη ημέρα κιόλας της αναγγελίας στο Kαστελλόριζο. 
         Μήπως η παραίνεση δεν αφορούσε στενά το λιμάνι, αλλά όλη τη στάση μας για τις Απεργίες; Αλλά και αν δεν εννοείτο, δεν θα έπρεπε μόνοι μας να σταματήσουμε την αφόρητη δικτατορία του Συνδικαλισμού; 
       Διότι τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι επιδιώκει το Κράτος-Πρόνοια; Τι πέτυχε η σοσιαλ-προνοιακή Σουηδία και τι η Καπιταλιστική Αμερική; Και τι Κράτος-Πρόνοια εφαρμόζει τώρα κατά το ξεκίνημα της Ανάπτυξής της η Κίνα; Μήπως δεν επιδιώκει στα λόγια και η πτωχευμένη Ελλάδα να ξεκινήσει μια 2η ανάπτυξη; Και δύναται να την πραγματοποιήσει με υπερβολικό προνοιακό κράτος; 
         "Αν τα δημόσια οικονομικά παρουσιάζουν σημαντική απόκλιση από τον κανόνα ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, ένας αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης ενεργοποιείται"."Αυτόματη διόρθωση του προϋπολογισμού". 
      Και τώρα πού βρισκόμαστε; τι γίνεται; Μήπως να επισπεύσουμε αυτά που έχουν ετοιμαστεί για τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο από τον ESM και το ΔΝΤ, όχι τόσο για τα Εργατικά, που δέχονται να γίνουν ρυθμίσεις σταδιακά, αλλά για τον Συνδικαλιστικό Νόμο και το κράτος εν κράτει των Συνδικαλο-πατέρων; 
          Αυτά προσπαθεί να κρύψει, ο δικολάβος Κατρούγκαλος. Θα είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ο αγώνας τραχύτατος, με αυτούς που τον ανέβασαν από το 4% στην Κυβέρνηση της Χώρας!!! Ήδη προειδοποίησε τον Ομπάμα ότι "Το πακέτο των μέτρων του ΔΝΤ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Αθήνα". Το γνωστό: Υπογράφουμε ότι νάναι, αλλά δεν εφαρμόζουμε... 
          Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει την "ιδιοκτησία" των μεταρρυθμίσεων, και να αλλαχθεί η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ από θανατηφόρα Φορολόγηση, σε δραστική μείωση Δαπανών. (Μηδέν Ελλείμματα), Με πρώτο βήμα, -μην εκπλαγείτε- Εφαρμογή του "κόφτη"" από τα πριν! 
       Πάντως την υπόδειξη του Προέδρου της Cosco, μη την πετάξετε. Συντομότατα θα χρειασθεί! 
      capital.gr/