23 Ιουλ 2016

Στο Ολυμπιακό Χώριο οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

Στην Αθήνα βρίσκονται από το μεσημέρι της Παρασκευής οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, ενώ η χώρα τους, τους κατηγορεί για συμμετοχή στο πραξικόπημα. 
        Αυτή είναι η δεύτερη μετακίνησή τους από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας. Πρώτη φορά, την περασμένη Τρίτη, είχαν μεταφερθεί με ελικόπτερο από τις Φέρες του Έβρου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας. Σήμερα, οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού. 
         Η δικηγόρος Μένια Πολυχρόνη, μια εκ των τριών συνηγόρων των οκτώ στρατιωτικών, λέει στην «Κ» ότι δεν είχε ενημερωθεί γι αυτή τη μεταγωγή. Όπως λέει, το έμαθε σήμερα, όταν προσπάθησε να τους επισκεφθεί στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας. 
       Όπως φαίνεται, η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στα κεντρικά της Υπηρεσίας Ασύλου, στην Κατεχάκη. Μέχρι πρότινος, ήταν γνωστό ότι την εξέταση των αιτημάτων θα αναλάμβαναν χειριστές της Υπηρεσίας στο Περιφερειακό Γραφείο Έβρου. Οι συνεντεύξεις ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη.