13 Ιουλ 2016

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ σε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αχαρνών

Για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον Δήμο Αχαρνών ενημερώθηκε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και γνωστός Δημοσιογράφος κ. Τέρενς Κουίκ από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό το πρωί της Τρίτης 12 Ιουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Στην συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης.
          Ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που χρήζουν κυρίως πολιτικής βούλησης, ώστε να επιλυθούν αφού από την πλευρά του Δήμου έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που απαιτούνται. 
      Μεταξύ αυτών αναφέρθηκε στην πάταξη της εγκληματικότητας και στην εφαρμογή του Συμφώνου Συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. που είχε ως προϋπόθεση την μεταστέγαση και ενίσχυση του Α.Τ. Αχαρνών, καθώς και την εγκατάσταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, στο εγκαταλελειμμένο Γυμνάσιο της Αυλίζας. Κάτι που παρότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί. 
        Στην συνέχεια έγινε αναφορά στα αντιπλημμυρικά έργα που στερείται ο Δήμος Αχαρνών, με κόστος σε περιουσίες και δυστυχώς σε ανθρώπινες ζωές. Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός τόνισε πως η εμπλοκή διαφόρων Υπουργείων προκαλεί γραφειοκρατικές αγκυλώσεις με αποτέλεσμα να μην προχωρούν τα αντιπλημμυρικά έργα, τόσο αυτά της ορεινής υδρονομίας, όσο και της διευθέτησης του ρέματος της Εσχατέας. 
         Ιδιαιτέρως ο Δήμαρχος εστίασε και στην παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στον Δήμο Αχαρνών από τον ΟΑΕΔ, επισημαίνοντας πως ενώ έχουν βρεθεί οι πόροι, ώστε να μειωθούν τα ενεργειακά έξοδα και έχει υπογραφεί με την προηγούμενη Διοίκηση συμφωνητικό χρησιδανείου υπάρχει καθυστέρηση από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα το κολυμβητήριο να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και τα κλειστά γυμναστήρια να υπολειτουργούν. Την στιγμή που ο Δήμος Αχαρνών είναι ο 4ος σε νεανικό πληθυσμό και που ο αθλητισμός είναι η μόνη ορθή διέξοδος σε μία πόλη που μαστίζεται από την παραβατικότητα. 
      Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην αδυναμία ισοσκέλισης Προϋπολογισμού του Δήμου Αχαρνών, που λόγω της νέας ΚΥΑ το ταμειακό έλλειμμα των προηγούμενων ετών (ύψους 10,27 εκ. ευρώ) δεν μπορεί να μεταφερθεί πλασματικά, με αποτέλεσμα μέχρι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να αποφασίσει την χορήγηση δανείου όλες οι δράσεις του Δήμου να έχουν παγώσει. 
       Από την πλευρά του ο Υφυπουργός κ. Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε πως θα έρθει ο ίδιος σε επαφή με τους αρμόδιους Υπουργούς για τα ζητήματα που του τέθηκαν ώστε να δρομολογηθούν οι λύσεις που απαιτούνται. Ο Υφυπουργός τόνισε επίσης πως ο Δήμος Αχαρνών είναι ο πρώτος δήμος της Αττικής που επισκέπτεται.