10 Ιουν 2017

Κοινή δήλωση των Βουλευτών Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον άδικο χαμό του 11 χρονου μαθητή στις Αχαρνές.

Ο τραγικός και άδικος χαμός του 11χρονου μαθητή στις Αχαρνές προκαλεί σοκ και ανείπωτη οδύνη.
Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του παιδιού και καλούμε τις Αρχές να εξαντλήσουν κάθε μέσο και κάθε δυνατότητα για τον εντοπισμό των ενόχων. Είναι αδιανόητο σε ευνομούμενο κράτος μαθητής να χάνει την ζωή του μέσα στον χώρο του σχολείου από αδέσποτη σφαίρα.
Ας μην λησμονούμε πως πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο περιστατικό, καθώς και το 2012 είχε υπάρξει τραυματισμός 5χρονης από αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο νηπιαγωγείου των Αχαρνών, χωρίς ευτυχώς τότε να κινδυνεύσει η ζωή της μικρής. Αυτή τη φορά όμως, δυστυχώς, συνέβη και το μοιραίο.
Η παραβατικότητα στην περιοχή έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όλοι οι συναρμόδιοι φορείς οφείλουν να συνεργαστούν προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε αθώα θύματα, αλλά και να πάψει ο δήμος Αχαρνών να εμφανίζεται ως άντρο εγκληματικότητας.
Από την πλευρά μας εργαζόμαστε και θα συμβάλλουμε με τα συναρμόδια Υπουργεία και κάθε νόμιμο τρόπο για να επανέλθει η κανονικότητα και το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των Αχαρνών.