10 Ιουν 2017

Ο Ρέγκλινγκ μας λέει αυτά που μας κρύβουν οι αριστεροί προπαγανδιστές: Ευθύνες σε Βαρουφάκη και κυβέρνηση για την λάθος πορεία της χώρας

«Αν η κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη δεν είχαν πάρει λάθος κατεύθυνση το 2015, η Ελλάδα θα στεκόταν ήδη στα δύο της πόδια», σημείωσε o επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν προχωρά η  διάσωση της Ελλάδας κατά την συνέντευξή του στη γερμανική Bild, o επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Μάλιστα, ο κ. Ρέγκλιγνκ τόνισε πως «κάνουμε πρόοδο», παρότι η διαδικασία είναι άσκοπα μακρά και πολιτικά παιχνίδια οδηγούν σε καθυστερήσεις.  Πρόσθεσε δε, ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως «πέρυσι η Ελλάδα είχε πλεόνασμα 0,7%, σχεδόν όσο η Γερμανία (0,8%). Το 2009 το έλλειμμα ήταν στο 15,6%. Αυτό επιτεύχθηκε κυρίως με εξοικονόμηση: ένα τέταρτο λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, περικοπές μισθών και συντάξεων έως και κατά το ένα τρίτο, μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και φορολογικού συστήματος».
Σε ερώτημα για το αν είναι απαραίτητο το ΔΝΤ, σημείωσε: «Οταν ξέσπασε η κρίση, οι Ευρωπαίοι χρειάζονταν επειγόντως την τεχνογνωσία και τα χρήματα του ταμείου. Σήμερα, οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να επωμιστούν ένα πιθανό μελλοντικό πρόγραμμα διάσωσης χωρίς το ΔΝΤ. Αλλά αναμένω ότι το Ταμείο θα μετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα».
«Αν η πρόταση Λαγκάρντ ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, τότε θα είναι μία καλή απόφαση. Περαιτέρω καθυστερήσεις θα είναι κακές για την Ελλάδα και τη νομισματική ένωση», σχολίασε αναφερόμενος στην πρόταση της Κριστίν Λαγκάρντ, να μετατεθεί η συζήτηση για το χρέος με συμμετοχή του ΔΝΤ αλλά χωρίς χρηματοδότηση. 
Καθημερινή