15 Ιουν 2017

Παράταξις "Για την πόλη μας": Συγκεκριμένες οι προτάσεις μας για την εγκληματικότητα. Η τώρα ή ποτέ.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία στην οποία οι Αχαρνές βρίσκονται εν μέσω μιας χωρίς προηγούμενο κοινωνικής έντασης, εξαιτίας του χαμού του μικρού Μάριου, ως αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης εγκληματικότητας των τελευταίων ετών, η παράταξη «Για την Πόλη μας» καταθέτει τις προτάσεις της για την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος. 
Οι προτάσεις αυτές, αν και δεν είναι σημερινές,  κατατέθηκαν προς συζήτηση στη σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων και ζητήθηκε να κατατεθούν ενώπιον της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πρόταση 1

Άμεση απομάκρυνση ΌΛΟΚΛΗΡΟΥ του καταυλισμού στο Στρατόπεδο Καποτά. Η παράταξη μας χωρίς περιστροφές ζητάει να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στο όνομα της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας, που εμείς ξεκάθαρα ονομάζουμε «ψηφοθηρία»… και όχι μόνο.
Για τις λίγες πραγματικά ευαίσθητες οικογένειες συμπολιτών μας που κατοικούν στο Στρατόπεδο Καποτά, υπάρχουν λύσεις μεταστέγασης, μέσω κοινωνικών προγραμμάτων  (πρόγραμμα ¨ Επανένταξη – Στέγαση¨).
Ζητάμε παράλληλα για να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο, να μας αναφέρουν τη θέση του επί αυτού του ζητήματος όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Επιθυμούν ή όχι την άμεση κατάργηση του καταυλισμού;

Πρόταση 2

Καταγραφή όλων των Ρομά οι οποίοι λαμβάνουν διάφορα επιδόματα τα οποία εξαρτώνται από το αν τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία της πόλης. Άμεση διακοπή επιδομάτων σε όσους Ρομά δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο σε καθημερινή και μόνιμη και διαρκή βάση.

Πρόταση 3

Τοποθέτηση σε τακτική βάση ένστολων εντός των ΜΜΜ ώστε να μην επιτρέπουν την επιβίβαση ή να αποβιβάζουν όσους βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Επίσης τοποθέτηση ένστολων σε μόνιμη βάση στους Σταθμούς του τραίνου ώστε να αποτρέπεται η χρήση τους από άτομα υπό επήρεια ναρκωτικών.

Πρόταση 4

Άμεση πληρωμή των οφειλόμενων ενοικίων που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ για τη Σχολή της Αμυγδαλέζας προς το Δήμο Αχαρνών.

Πρόταση 5

Χρήση των οφειλόμενων ενοικίων της Αμυγδαλέζας, για απαλλοτρίωση ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου 151 στην οδό Κύπρου και μετατροπή του σε πάρκου πρασίνου – παιδικής χαράς στο οποίο να δωθεί το όνομα του αδικοχαμένου Μάριου.

Οι προτάσεις της παράταξης μας, είναι απόλυτα συγκεκριμένες, σε αντίθεση με τις γενικότητες των δήθεν μέτρων που παρουσίασε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ζητάμε από τον Δήμαρχο κ. Κασσαβό, να ορίσει επιτέλους ένα ουσιαστικό Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να καθοριστούν συγκεκριμένες δράσεις.

Τα φώτα της δημοσιότητας θα κλείσουν σύντομα και αν δεν υπάρξουν ενέργειες ουσιαστικές, η θυσία ενός παιδιού στον πολύπαθο τόπο μας, θα μείνει ως μια μαύρη κηλίδα που δεν άλλαξε τίποτα στην συνεχή πορεία υποβάθμισης.