15 Ιουν 2017

Νέα δέσμη μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. για το Μενίδι - Ενισχύεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής

Δέσμη μέτρων που περιλαμβάνουν εκτός των άλλων δημιουργία νέων υπηρεσιών και ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος και της ασφάλειας στο Μενίδι ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, στον δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό και σε αντιπροσωπεία από όλες τις δημοτικές παρατάξεις με τους οποίους συναντήθηκαν σήμερα στο μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη.
Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Τόσκας μετέβει στο Μαξίμου για να ενημερώσει για το περιεχόμενο της σύσκεψης.
«Φαίνεται πως αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα», δήλωσε ο δήμαρχος λίγο μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που κράτησε πάνω από δύο ώρες και υπογράμμισε ότι ο υπουργός και οι ηγεσίες δεσμεύθηκαν για άμεση υλοποίηση, ακόμα και από αύριο. Ο κ. Κασσαβός, καθώς και οι υπόλοιποι της αντιπροσωπείας από το δήμο Μενιδίου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από όσα τούς ανακοινώθηκαν κρατώντας ωστόσο μία επιφύλαξη επειδή όπως είπαν, εδώ και χρόνια έχουν ακούσει πολλά.
Ο επικεφαλής της παράταξης Αχαρνείς Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση, Οδυσσέας Καμπόλης δήλωσε ότι η στάση του υπουργείου και της αστυνομίας δείχνει ότι αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν σύντομα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα αναλυτικά θα ανακοινωθούν από το υπουργείο, ωστόσο σε πρώτη φάση από αύριο ξεκινούν επιχειρήσεις της αστυνομίας, στις «γκρίζες περιοχές» του Μενιδίου που είναι: Αγία Σωτήρα, Άγιος Δημήτριος, Αυλίζα, στρατόπεδο Καποτά, Χαραυγή και οδός Κύπρου.


1. Δημιουργία οργανωτικής δομής σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, που θα εδρεύει στον Δήμο Αχαρνών.

2. Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών και του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών.

3. Σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών,

4. Περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε σταθερή βάση

5. Επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς του Δήμου Αχαρνών.

Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν οι οργανωμένες Αστυνομικές επιχειρήσεις των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και της Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι, ο συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός θα αξιολογείται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κάθε δέκα ημέρες, ώστε να ελέγχεται η αποτελεσματικότητά του και αν και τα πόσο χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις ή βελτιώσεις.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, όπως τού είπε ο κ. Τόσκας, η εξοικονόμηση προσωπικού για την υλοποίηση των μέτρων θα γίνει κυρίως από τη φύλαξη επισήμων και άλλες υπηρεσίες μη μάχιμες.
Κατόπιν όλων αυτών, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι δημοτών Αχαρνών θα γίνει κανονικά η προγραμματισμένη για το απόγευμα συγκέντρωση των πολιτών στην πλατεία Καράβου όπου θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης και στη συνέχεια, όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, θα υπάρξει «παύση των κινητοποιήσεων για να δοθεί ο χρόνος στις Αρχές να εφαρμόσουν το σχέδιο».
Από πλευράς δήμου στη συνάντηση εκτός από τον δήμαρχο κ. Κασσαβό συμμετείχαν ο πρώην δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος, ο κ. Καμπόλης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που έχουν εκλεγεί Παναγιώτης Γρηγοριάδης και Σπύρος Βρεττός και οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Πολυμενέας και Ευστάθιος Τοπαλίδης.
 


Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός αναφέρθηκε στον επιχειρησιακό σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας την εξής δήλωση:
"Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιέχει καθοριστικά και επωφελή στοιχεία, όπως η αμεσότητα εφαρμογής, οι ρεαλιστικοί στόχοι και ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας, που δημιουργούν προϋποθέσεις ώστε να  επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους του Δήμου Αχαρνών.
Ο αγώνας κατά της εγκληματικότητας είναι μακρύς, δύσβατος και απαιτεί συνεχή προσπάθεια.
Είναι σαφές ότι το πρόβλημα ΔΕΝ λύθηκε και δεν θα λυθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Πρόθεση μας δεν είναι να υπονομεύσουμε την όποια προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά να την ενισχύσουμε με όποιο μέσο εμείς διαθέτουμε.
Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση προγραμματίζοντας συμβολικές δράσεις κατά της εγκληματικότητας στο άμεσο μέλλον και αναμένουμε τα αποτελέσματα του επιχειρησιακού σχεδιασμού".

Ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις των πολιτών του Δήμου Αχαρνών αναφέροντας ότι: "Η αγανάκτηση και η απόγνωση των πολιτών είχε σαν αποτέλεσμα τον αυθόρμητο αλλά ειρηνικό ξεσηκωμό τους με σκοπό να δηλώσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι "δεν πάει άλλο".
Οι κάτοικοι των Αχαρνών με την υποστήριξη φορέων και συλλόγων, βγήκαν στους δρόμους μαζικά για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Σε αυτή την προσπάθεια,  η Δημοτική Αρχή και οι Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Αχαρνών στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων θέτοντας σαν πρώτη προτεραιότητα το καλό της πόλης.
Στην πρωτόγνωρη-  για τα χρονικά του Δήμου Αχαρνών -  κινητοποίηση, θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις στα προβλήματα μας και όχι να δημιουργήσουμε νέα και άλλου είδους προβλήματα.
Είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε τα δίκαια αιτήματα μας και να απομονώσουμε συμπεριφορές που δεν σχετίζονται με  τη διεκδίκηση μια καλύτερης προοπτικής για την πόλη, αλλά στοχεύουν στη δημιουργία σύγχυσης και αποπροσανατολισμού. 
Σε αυτή την προσπάθεια, η συναίνεση, η σύμπνοια και η ομόνοια των πολιτών είναι καθοριστικής σημασίας για να έρθει το θεμιτό αποτέλεσμα".