27 Ιουν 2017

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών για τις εξελίξεις στην περιοχή μας

Επειδή το τελευταίο διάστημα κάποιοι κάνουν μικροπολιτική εκμεταλλευόμενοι τον χαμό ενός μικρού παιδιού, οφείλουμε να βάλουμε μερικά πράγματα στην θέση τους.
Το πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν εμφανίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Υπάρχει και διογκώνεται εδώ και δεκαετίες με την ανοχή, αν όχι την συνενοχή, δημοτικών αρχών και κυβερνήσεων. Κάποιοι επέτρεψαν να μετατραπεί η πόλη μας σε «πίσω αυλή» και αυτοί δεν ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αντιθέτως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η πρώτη που πήρε πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί και να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση.
-          Με τον νόμο για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία ιδρύθηκε για πρώτη φορά Ειδική Γραμματεία για τους Ρομά με στόχο την κοινωνική ένταξη.
-          Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, είχε εντείνει τα μέτρα αστυνόμευσης από τον Μάρτιο, χωρίς ομολογούμε αυτό να αποτρέψει την δυσάρεστη εξέλιξη που είχαμε. Γιατί όπως έχουμε επαναλάβει το ζήτημα της εγκληματικότητας δεν λύνεται μόνο με μέτρα καταστολής.
-          Το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης έθεσε ως όρο για την ένταξη των Ρομά στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, να πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο, αλλά να φοιτούν και οι ενήλικες που δεν έχουν τελειώσει την  Υποχρεωτική Εκπαίδευση.
-          Σε επίπεδο Περιφέρειας ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Βασιλείου έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των θεμάτων των Ρομά. Για πρώτη φορά καταγράφονται και υλοποιούνται δράσεις για την πολιτισμική τους ανέλιξη.
Όλα αυτά είχαν συμβεί προτού η σφαίρα κόψει τόσο άδικα το νήμα της ζωής του μικρού Μάριου. Μετά το τραγικό συμβάν ο βουλευτής Γιάννης Δέδες με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική Αρ. Μπαλτά, Ν. Αθανασίου, Π. Σκουρολιάκο και Γ. Πάντζα ανέλαβαν από την πρώτη στιγμή πρωτοβουλίες με την συμμετοχή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες για την περιοχή.
Πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στη Βουλή, οι οποίες οδήγησαν σε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών, Αντιπεριφερειαρχών, των βουλευτών Αττικής και στελεχών της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών. Τα αποτελέσματα αυτών των κινήσεων ανακοινώθηκαν από έξι Υπουργούς της κυβέρνησης στις 16/6/2017 στο Υπουργείο Εσωτερικών. Εκεί παρουσιάστηκε ένα συνολικό σχέδιο παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την κοινωνική ένταξη των Ρομά.
Κάποιοι ωστόσο δεν ικανοποιήθηκαν με καμία από τις εξαγγελίες. Ορισμένοι μάλιστα εξ’ αυτών κατέχουν επί σειρά ετών αξιώματα στον Δήμο και ενώ ελάχιστα έχουν πράξει για το πρόβλημα, απαιτούν λύση εδώ και τώρα, αποσιωπώντας τις ευθύνες που έχουν. Ας μας ενημερώσουν ποια είναι η «μαγική» λύση που θα τελειώσει το πρόβλημα εντός 24ώρων. Και ας μας θυμίσουν, πότε άλλοτε, βγήκαν όχι έξι αλλά έστω ένας υπουργός άλλης κυβέρνησης να κάνει οποιαδήποτε ανακοίνωση για τα προβλήματα των Αχαρνών.
Ας έρθουμε και στο θέμα των κινητοποιήσεων. Κινητοποιήσεις που ήταν από την πρώτη στιγμή διάτρητες και έδωσαν λαβή σε προβοκάτσιες νεοναζιστών. Αυτή μάλιστα η ομάδα νεοναζί ανέλαβε την ευθύνη για τις μολότοφ και τα επεισόδια στην περιοχή μας, όπως αποκάλυψε με  δημοσίευμα η «Εφημερίδα των Συντακτών» 20/6/2017 σελ.19. Πρόκειται για την ίδια ομάδα νεοναζί που έχει κάψει και έχει προκαλέσει σοβαρές φθορές στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα εγκληματικά στοιχεία στο μόνο που αποσκοπούν είναι να μεταδώσουν το ρατσιστικό τους μίσος και εφιστούμε την προσοχή για τις τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις που μπορεί να έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επίσης είναι αδιανόητο τέτοιου είδους καταστάσεις να «νομιμοποιούνται» με την παρουσία βουλευτών, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά οποιουδήποτε κόμματος του Συνταγματικού Τόξου.
Εμείς στο πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν στοχοποιούμε μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Εργαζόμαστε με τους συναρμόδιους φορείς για να ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα για την περιοχή μας.
Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αχαρνών