11 Νοε 2014

Γ.Ψαριανός: "Θα γίνει κόλαση με τις εκλογές"

Συνέντευξη με υψηλούς τόνους παραχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, στην οποία καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, του Νίκου Κωνσταντόπουλου και άλλων στελεχών του κόμματος, σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. 
       Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, σημείωσε με τον δικό του τρόπο: «Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι όσοι ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα έχουν πάρει και γι’ αυτό λέει και ο Τατσόπουλος ότι δεν θα ψηφίσει. Εγώ θα σας κάνω τη φοβερή αποκάλυψη ότι ο Τσίπρας δίνει περισσότερα! Δεν είναι πλάκα ότι όσοι ψηφίζουν είναι δωσίλογοι και τα έχουν πάρει και οι άλλοι είναι ηλίθιοι και δεν τα έχουν πάρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα λέει αυτά. Και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού». 
      Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκος Κωνσταντόπουλος, με την παρουσία της κόρης του να λαμπρύνει το Κοινοβούλιο, δεν ντρέπεται να βγαίνει και να λέει ότι τα παίρνουν όσοι θα ψηφίσουν Πρόεδρο; 
      Όσο για το τι θα πράξει ο ίδιος όσον αφορά την εκλογή Προέδρου, σημείωσε: «Αν μου βάλουν τον Σαρτζετάκη, δεν θα ψηφίσω. Εννοείται πως το πρώτο θα είναι ποιος θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος. Εκλογές δεν με πειράζει να γίνουν, αλλά δεν θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της χώρας. Οι πιθανολογούμενες εκλογές θα επιδεινώσουν την κατάσταση της χώρας, και πριν από τις εκλογές και κατά τη διάρκεια και μετά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Διότι όποιος βγει δεν θα έχει κυβέρνηση. Ήδη είναι επιδεινωμένα τα πράγματα με το που συζητάμε για εκλογές. Ηδη σου λένε οι άλλοι "τι να συμφωνήσουμε και με ποιους;". Σου λέει ότι μπορεί να γίνουν Βόρεια Κορέα αυτοί, με ποιους να συμφωνήσουμε; Με το που θα γίνουν εκλογές, θα βγουν οι Διαμαντόπουλοι στις Καστοριές, οι πασοκαρίες Καλφαγιάννηδες, Μπαλασόπουλοι και Φωτόπουλοι. Θα γίνει κόλαση! Αυτό το πράγμα δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει». 
        Επίσης έκανε την εκτίμηση πως θα βρεθούν οι απαιτούμενοι 180 βουλευτές και θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος: «Το πρώτο λοιπόν είναι ο υποψήφιος και το δεύτερο η κατάσταση της χώρας. Αν έχουμε την άνεση να πάμε για εκλογές και να πάμε σε διάφορα νάζια και κόλπα, να το κάνουμε. 180 συνολικά πιστεύω ότι θα βρεθούν. Είναι το ίδιο δύσκολο να βρεθούν 181 όσο και 121. Ήταν ένας φίλος και παζάρευαν και έλεγαν "κάτσε να δούμε τι δίνει ο ένας και τι ο άλλος". Χυδαιότητα απόλυτη! Είναι μερικοί που σου λένε μήπως πάρουν και κάτι… Αφού βγαίνουν αυτοί οι τύποι και λένε αυτά τα πράγματα, δεν ντρέπονται; Στελέχη κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ! Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκος Κωνσταντόπουλος, με την παρουσία της κόρης του να λαμπρύνει το Κοινοβούλιο, δεν ντρέπεται να βγαίνει και να λέει ότι τα παίρνουν όσοι θα ψηφίσουν Πρόεδρο; Ελεος, δηλαδή! Μην κρίνουμε εξ ιδίων, μερικοί-μερικοί. Μην κρίνουμε εξ ιδίων! Δεν είναι όλα στη ζωή το χρήμα. Το λέω για κάποιους που κοιτάνε το από πού θα τα πάρουν...». 
      Τέλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε θιασώτης του Ποταμιού. Είπε, μάλιστα, ότι είναι στην επιτροπή διαλόγου του κόμματος: «Δεν έχω ενταχθεί οργανωτικά στο Ποτάμι και δεν σκοπεύω να ενταχθώ μέχρι να δω τι θα γίνει με τη συγκρότηση του χώρου των προοδευτικών, μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. Ο χώρος αυτός πρέπει να συγκροτηθεί. Το ξαναλέω, όμως: αν οι εκλογές γίνουν αύριο, εγώ θα ψηφίσω Ποτάμι».