17 Νοε 2014

Οταν το ΚΚΕ κατήγγειλε το Πολυτεχνείο ως "Κίνημα προβοκατόρων και τραμπούκων"!

Επειδή όπως είχε πει κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος, "Η νεώτερη ελληνική ιστορία είναι πλαστογραφημένη σε ποσοστό 80%" αξίζει να δούμε μία κλασσική περίπτωση πλαστογραφίας που αφορά το ΚΚΕ και το Πολυτεχνείο, το οποίο μεταπολιτευτικά το κομμουνιστικό κόμμα το εκμεταλλεύθηκε και έστησε ολόκληρη μυθολογία. 
        Τότε, όμως, το Νοέμβριο του 1973 χαρακτήριζε τους φοιτητές και τους λοιπούς πολίτες οι οποίοι είχαν κλειστεί μέσα στο ίδρυμα ως ... "προβοκάτορες". 
      Ιδού τι έγραφε το υπ’ αριθμόν 8 φύλλο της «Πανσπουδαστικής» (φοιτητικής οργάνωσης του ΚΚΕ), με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 1973: 
        «Καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιου των Ρουφογάλλη – Καραγιαννόπουλου, με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδικτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικανικής CIA, με σκοπό να προβάλλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας, γελοία και αναρχικά συνθήματα και συνθήματα. 
         Για να μπορέσουν έτσι να απομονώσουν το κίνημά μας και την εκδήλωσή μας του Πολυτεχνείου από το σύνολο του λαού και της νεολαίας. Για να μπορέσουν παραπέρα, κατασκευάζοντας (και με τη βοήθεια των χουντικών μέσων ενημέρωσης) την εικόνα μιας μεμονωμένης εξτρεμιστικής επαναστατικοαναρχικής εξέγερσης που δεν έχει τη συμπαράσταση του λαού, να χρησιμοποιήσουν το χιλιοτριμμένο πρόσχημα του ‘επαπειλούμενου κοινωνικού καθεστώτος’ για να δικαιολογήσουν την επαναφορά του στρατιωτικού νόμου και το δυνάμωμα της αιματηρής τρομοκρατίας».