5 Νοε 2014

Μαθητής σε Λύκειο της Κατερίνης πήρε αποβολή επειδή ζήτησε να γίνεται έπαρση της Σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος!

Το υψηλό εθνικό του φρόνημα και η μεγάλη του αγάπη για την πατρίδα του την Ελλάδα, οδήγησαν έναν μαθητή της 1ης τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, στην αποβολή! 
      Το… σφάλμα του και η… αταξία του, που του στοίχισε την τιμωρία του, ήταν η να αξιώσει από τον διευθυντή του σχολείου, να υψώνεται η Ελληνική σημαία μία φορά την εβδομάδα και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, όπως προβλέπεται από τον Νόμο Κ.Δ.Π. 223/97, παρ.33. 
      (παρ. 33. Σε κάθε δημόσιο σχολείο αναρτώνται καθημερινά τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή σημαία σε διαφορετικούς ιστούς. Μια φορά τη βδομάδα γίνεται επίσημα η έπαρση των σημαιών και ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος σε κοινή συγκέντρωση των παιδιών και με την παρουσία όλου του διδακτικού προσωπικού). 
        Ο λόγος για τον Γιώργο Δεμερτζή, ο οποίος όντας πρόεδρος του 15μελους συμβουλίου και προ της ετσιθελικής άρνησης του διευθυντή του, να κάνει δεκτό το αίτημά του, ζήτησε από τους 560 συνολικά μαθητές που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο – είναι το μεγαλύτερο της Κατερίνης, να υπογράψουν εάν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος και να υψώνεται η σημαία. Σύμφωνα με το eleftherologion.blogspot.gr το τελικό αποτέλεσμα ήταν συντριπτικά υπέρ της ιδέας-αιτήματος του Γιώργου Δεμερτζή, αφού οι 530 μαθητές υπέγραψαν «ΝΑΙ», ενώ οι υπόλοιποι 30 «ΟΧΙ». katerini-2 
        Οι 530 από τους 560 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης είπαν μάταια «ΝΑΙ» στην έπαρση της σημαίας και στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Ο Γιώργος Δεμερτζής περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν στην ξεχωριστή αυτή ιστορία απόρροια της αγάπης του για τη σημαία και τον Εθνικό Ύμνο, είπε: 
       «Ζήτησα από τους μαθητές του σχολείου μου, να υπογράψουν αν θέλουν να ακούγεται ο Εθνικός μας ύμνος και να γίνεται η έπαρση της σημαίας. Υπέγραψαν οι 530 μαθητές υπέρ και οι 30 κατά, οι οποίοι είναι Έλληνες, αλλά και παιδιά διαφορετικών εθνικοτήτων. Ο αξιότιμος κύριος διευθυντής όμως έφερε αντίρρηση σε όλο αυτό, λογικά διότι δεν είναι Έλληνας και δεν συμφωνεί με την Ελληνική διαπαιδαγώγηση. 
          Επίσης όποιος λέει την αλήθεια απέναντι του διαστρεβλώνει τα λόγια του και του δίνει μια καλή αποβολή. 
      Εμένα μου έδωσε 3 ημέρες αποβολή συκοφαντώντας με ότι είμαι φασίστας, αναρχικός, ακραίος, κακός, απειλή για τη δημοκρατία και για το σχολείο! Μαζί του είναι κι άλλοι εκπαιδευτικοί και μου κάνουν πόλεμο ώστε να με διώξουν από το σχολείο τόσο εμένα αλλά και όποιον δεν υποστηρίζει τις δικές τους ιδέες και συμφέροντα». 
        Μετά από όλα αυτά ο Γιώργος έκανε συμβολική κατάληψη στο σχολείο χωρίς να προκαλέσει φασαρίες και φθορές, με μοναδικό σκοπό να υψώσει την Ελληνική σημαία, όπως βλέπετε στη φωτογραφία όπου εικονίζονται τα παιδιά του 15μελους συμβουλίου του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης.

1 σχόλια :

Νικολοβιέννης Σπυρίδων είπε...

Ὅταν δημοσιεύουμε κάτι πρέπει νὰ τὸ ἐξετάζουμε ἀπὸ ὅλες τὶς πλευρές! Στὸ ἄρθρο,δὲν ὑπάρχει ἡ θέσι τοῦ συλλόγου τῶν ἐκπ/κῶν τοῦ συγκεκριμένου σχολείου. Οἱ ἀποβολὲς δὲν μπορεῖ νὰ δοθοῦν ἀφθαιρέτως, χωρὶς σαφὴ αἰτιολόγησι ποὺ ἀναγράφεται στὸ πρακτικὸ τοῦ συλλόγου καθὼς καὶ στὸ ποινολόγιο. Σκεπτικό, σὰν αὐτὸ ποὺ ἀναγράφεται στὸ ἄρθρο, ΔΕΝ δικαιολογεῖ ποινὴ (καὶ μάλιστα ἀποβολῆς)˙ ἂν εἶχε συμβῇ, κάτι τέτοιο, ὅλοι οἱ ἐκπ/κοὶ τοῦ συλλόγου θὰ ἔφεραν ποινικὲς εὐθῆνες. Δὲν νομίζω πὼς ὁ λόγος τῆς ἀποβολῆς εἶναι αὐτὸς ποὺ ἀναφέρεται στὸ ἄρθρο, τὸ ὁποῖο φέρει μιὰ ἐλαφρότητα... καφενείου ὅσον ἀφορᾶ τὴν δημοσιογραφικὴ δεοντολογία. Δὲν μπῆκε κἄν στὸν κόπο νὰ διαπιστώσῃ, ὅτι ὁ νόμος στὸν ὁποῖο ἀναφέρεται, δὲν εἶναι νόμος τῆς, καθ΄ ἡμᾶς Ἑλλάδος, ἀλλὰ νόμος τῆς... Κυπριακῆς Δημοκρατίας! Καὶ ἐδὼ θὰ πρέπῃ νὰ πληροφορήσω τὸν ἐπίδοξο συντάκτη τῆς παρούσης ὅτι ἡ Κατερίνη δὲν ἀποτελεῖ πόλι τῆς Κυπριακῆς ἐπικρατείας!