11 Νοε 2014

Γιά αντιπλημμυρικά έργα συζήτησαν οι επί κεφαλής τού Δήμου με την Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου

Συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αχαρνών, είχε ο Δήμαρχος κ Γιάννης Κασσαβός και οι αρμόδιοι συνεργάτες του με την Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Εύη Χριστοφιλοπούλου.  
     Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διμερών επαφών του Δημάρχου με εκπροσώπους της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, με αφορμή την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα. 
      Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο της πόλης, οι υλικές καταστροφές που υπέστησαν καταστήματα και κατοικίες, και τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν στις υλικοτεχνικές υποδομές των Αχαρνών. Ο Δήμαρχος, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοίκησης κ. Αναστάσιου Χίου, του Γενικού Γραμματέα Θανάση Κατσιγιάννη και των συνεργατών του Πολ. Μηχανικό Χαράλαμπο Ζάχαρη και Κων/νο Ζίγκηρη, συζήτησε διεξοδικά με την Υφυπουργό το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης, ενώ έκανε ειδική αναφορά στις ήδη υπάρχουσες μελέτες, αλλά και τις δυσκολίες εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης για την υλοποίησή τους. 
      Ενώ παράλληλα, ζήτησε τη βοήθειά της για τη λειτουργία ΚΕΠ στο Ολυμπιακό Χωριό και στον Κόκκινο Μύλο που υπολειτουργεί.  
       Από την πλευρά της, η κα Χριστοφιλοπούλου δεσμεύτηκε να συνδράμει ενεργώς στο έργο του Δήμου, αναγνωρίζοντας τόσο τη σοβαρότητα του προβλήματος, όσο και τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές. «Ο Δήμος Αχαρνών, ο πολυπληθέστερος και γεωγραφικά μεγαλύτερος Δήμος της Ανατολικής Αττικής οφείλει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όλων των πιλοτικών προγραμμάτων που αναπτύσσονται στην ελληνική επικράτεια», τόνισε η Υφυπουργός κα Χριστοφιλοπούλου. 
       Ο Δήμαρχος κ Κασσαβός ευχαριστώντας την Υφυπουργό για την ανταπόκρισή της υπογράμμισε πως «Οι δημότες των Αχαρνών ταλαιπωρούνται κάθε χειμώνα από την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων. Πρόκειται για μία κατάσταση απαράδεκτη που δεν αξίζει σε καμμία πολιτισμένη πόλη. Η σοβαρότητα του προβλήματος επιτάσσει τη συνεργασία με όλους τους επίσημους φορείς και τα αρμόδια υπουργεία για την επίλυσή του. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα. Αυτό άλλωστε είναι και το ηθικό μας χρέος απέναντι στους δημότες και την πόλη μας».