20 Δεκ 2017

Εταιρία 15 ημερών πήρε ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

Το Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναθέτει σε εταιρία που ιδρύθηκε μόλις πριν από δεκατρείς ημέρες να ετοιμάσει βίντεο για την τουριστική προβολή της χώρας, έναντι 23.560 ευρώ. 
Είναι νόμιμο. Είναι ηθικό; Είναι παραγωγικό;
Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εταιρία που αναφέρεται στο παραπάνω έγγραφο; Ποια προσόντα της εκτιμήθηκαν  και τι έργο έχει να επιδείξει σε μόλις δεκατρεις ημέρες λειτουργίας.
Σύμφωνα με το έγγραφο (δείτε έγγραφο παρακάτω) , η εταιρία που ανέλαβε το έργον είναι η LK SMART SOLUTIONS MON. IKE, η οποία έχει ως εκπρόσωπο τον Λάζαρο Καραούλη. Το όνομα του, με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, εμφανίζεται σε εταιρία πώλησης κινητών τηλεφώνων. Ο ίδιος μάλιστα συστήνεται ως ειδικός σε θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων, που έχει συνεργαστεί με δημόσιους φορείς ως επιστημονικός σύμβουλος στον τομέα της Πληροφορικής και των Εφαρμογών φέροντας εις πέρας Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν μέσα από το έγγραφο της «Διαύγειας» (βλ. ΕΔΩ σχετικό έγγραφο), το ποσό της δαπάνης ανέρχεται στα 23.560 ευρώ. Το καθαρό ποσό αμοιβής βέβαια χωρίς το ΦΠΑ, ανέρχεται στα 19.000 ευρώ, όμως αν υποθέσουμε ότι αυτό απαιτείται για τέσσερα βίντεο, τότε το κάθε βίντεο κοστίζει 4.750 ευρώ.
Πρέπει να τονίσουμε πως λόγω του ότι το ποσό του έργου είναι κάτω από 40.000 ευρώ, η ανάθεση γίνεται απ’ ευθείας από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης του οποίου προΐσταται ο κ. Νίκος Παππάς και όχι με διαγωνισμό. Επίσης θέλουμε να αναφέρουμε πως ο κος Καραούλης (βλ. φωτογραφία παραπάνω) στις Περιφερειακές/Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου του 2010, ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό του Γ. Σγουρού που υποστηρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ.