1 Δεκ 2017

Στην Κύπρο έχουν πλεόνασμα και μειώνουν φόρους - Δεν έχουν καλούς συμβούλους στην κυβέρνηση, όπως εμείς εδώ!!!

Η κυπριακή οικονομία μετά την κρίση και το μνημόνιο ανέκαμψε σε τέτοιο βαθμό που σήμερα επιτρέπει στην κυβέρνηση να προααναγγέλλει μειώσεις φόρων.
Τα προκαταρκτικά δημοσιονομικά αποτελέσματα που ετοιμάστηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία για το πρώτο δεκάμηνο του 2017 καταδεικνύουν πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης της τάξης των 498,0 εκατ. ευρώ (2,6% στο ΑΕΠ), σε σύγκριση με πλεόνασμα 138,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο (0,8% στο ΑΕΠ). «Σήμερα έχουμε πραγματικό πλεόνασμα μισού δισεκατομμυρίου κάτι που μας επιτρέπει να μειώνουμε φόρους, να προωθούμε έργα και πολιτικές και να στηρίζουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γεωργιάδη έχει ως εξής:
«Τα αποτελέσματα των δημοσίων οικονομικών του δεκαμήνου, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από την Στατιστική Υπηρεσία, αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους βλέπουν υποτιθέμενο δημοσιονομικό εκτροχιασμό εν’ όψει εκλογών. Μέχρι πριν από πέντε χρόνια είχαμε έλλειμμα ενός δισεκατομμυρίου. Σήμερα έχουμε πραγματικό πλεόνασμα μισού δισεκατομμυρίου. Αυτό μας επιτρέπει να μειώνουμε φόρους, να προωθούμε έργα και πολιτικές και να στηρίζουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση, αποδίδοντας έτσι ένα χειροπιαστό κοινωνικό μέρισμα στους συμπολίτες μας.
Μειώνουμε επίσης το δημόσιο χρέος το οποίο είναι πλέον κάτω από το όριο του 100%. Και διευκολύνουμε την μείωση του ιδιωτικού χρέους, το οποίο από 72.5 δις που είχε φτάσει το, βρίσκεται σήμερα στα 52.5 δις, δηλαδή σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά του 2008. Με σταθερά βήματα και μέσα από την συλλογική προσπάθεια, διορθώνουμε αυτά που επιβαρύνουν την χώρα και τους συμπολίτες μας. 
Αύριο, εκ μέρους της κυβέρνησης Αναστασιάδη, θα παρουσιάσω από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Προϋπολογισμό για το 2018. Πρόκειται για άλλο ένα προϋπολογισμό χωρίς ελλείμματα, αλλά με περιθώρια για αποφασιστική στήριξη της ανάπτυξης και για προώθηση του αμοιβαίου κοινωνικού συμφέροντος».
http://sofokleous10.gr/index.php/economy/item/110623-2017-11-30-12-37-04?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter