16 Δεκ 2017

Αττική Οδός: Αναμένονται νέα έργα και επεκτάσεις που αφορούν και τον Δήμο μας

Ο κατασκευαστικός κλάδος ελπίζει σε κάτι χειροπιαστό από τη νέα χρονιά. Στο κάδρο του σχεδιασμού για νέα έργα ξαναμπαίνουν οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού. 
Εάν υλοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα για νέες υποδομές, τότε ο κατασκευαστικός κλάδος έχει να ελπίζει σε κάτι χειροπιαστό, από τη νέα χρονιά.
Φέτος με εξαίρεση την προκήρυξη των επεκτάσεων του μετρό για την γραμμή 4 και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, δεν βγήκαν άλλα μεγάλα έργα. Έκλεισε όμως ένας μεγάλος κύκλος δεκαετούς πορείας με πολλές περιπέτειες και αστοχίες, αυτός των συγχρηματοδοτούμενων οδικών έργων.  Ο Ε65 παραμένει μέχρι στιγμής μοναδική εκκρεμότητα, λόγω σημαντικών καθυστερήσεων στις απαλλοτριώσεις.
Στους τεχνικούς ομίλους της χώρας, έχει αρχίσει να επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τους νέους σχεδιασμούς, αντιμετωπίζοντας με επιφυλάξεις τις εξαγγελίες για την εκκίνηση μιας νέας γενιάς έργων που συζητούνται την τελευταία δεκαετία. Αν και επί του παρόντος επικρατεί σκοτάδι για το σχεδιασμό του υπουργείου αναφορικά με τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού που επανέλαβε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, η αγορά βλέπει θετικά την ανάσταση του έργου.
Η κατασκευή σήραγγας που θα ενώνει τη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, η επέκταση έως την Ραφήνα, η περιφερειακή του Αιγάλεω (συνδέει την Αττική Οδό με τον Πειραιά) αλλά και η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης μέχρι την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στον κόμβο Καλυφτάκη, είναι ένας σχεδιασμός που έχει περιγράψει και ο υπουργός. Όμως προτάσεις κατά καιρούς έχουν παρουσιαστεί και από άλλους φορείς της αγοράς, όπως ο πρώην γενικός γραμματέας συγχρηματοδοτούμενων έργων κ. Στέργιος Λαμπρόπουλος.