24 Δεκ 2017

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών στον Πρωθυπουργό

Τα Χριστουγεννιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα έψαλε το χορευτικό της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών, στον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα.
Το Σάββατο το πρωί, 23 Δεκεμβρίου 2017, προπαραμονή των Χριστουγέννων, τηρώντας την παράδοση, που έχει πλέον δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος και η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών  με την συνοδεία της καταξιωμένης παραδοσιακής Ηπειρώτικης κομπανίας του εξαίρετου κλαρινίστα Δημήτρη Ζιάγκα, με τον Σάββα Σιάτρα στο τραγούδι και το χορευτικό των ενηλίκων της ιδίας Ένωσης, των Ηπειρωτών των Αχαρνών, επισκέφτηκαν τον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, παρουσία των εργαζομένων στο Πρωθυπουργικό Γραφείο και έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα Ηπειρώτικα Κάλαντα.
Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Δόσης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Γαβριήλ, ο Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας και ο Ταμίας Διονύσης Τσούτσης. Την Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, εκπροσώπησαν, η Πρόεδρος Μελπομένη Καράλη, ο Αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος Θεοφάνης Μεντής, η Γενική Γραμματέας Ανθούλα Κασιόλα και το μέλος του Δ.Σ.  Πολυξένη Γράβου.
Εις ανάμνηση της επίσκεψης ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης επέδωσε στον Πρωθυπουργό της Χώρας το ιστορικό λεύκωμα ''Μνήμη Σουλίου'', που αναφέρεται στους πολέμους των Σουλιωτών κατά του Αλή πασά των Ιωαννίνων. Πρόσθετα, η Πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών Μελπομένη Καράλη, προσέφερε στον Πρωθυπουργό, παραδοσιακά ηπειρωτικά γλυκά, που παρασκευάζουν οι Ηπειρώτισσες τις εορτάσιμες μέρες των Χριστουγέννων και του νέου έτους.
Μετά τα κάλαντα, η Ηπειρώτικη ζυγιά του Δημήτρη Ζιάγκα με τον Σάββα Σιάτρα στο τραγούδι, έπαιξε και τραγούδησε Ηπειρώτικους σκοπούς, από τα Τζουμέρκα και το Πωγώνι που σιγοτραγούδησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και απέδωσαν χορευτικά, καταχειροκροτούμενοι και ανεβάζοντας τη διάθεση, μέλη του χορευτικού τμήματος των ενηλίκων της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Πρωθυπουργός επέδωσε δώρα στα παιδιά και προσφέρθηκαν σε όλους γλυκίσματα και αναψυκτικά
Το Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών
 
Πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ στην σελίδας μας
στο Facebook : Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών
Ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλους....