7 Δεκ 2017

Πόλεμος εναντίον των πολυτέκνων οικογενειών από το ψευτορωμαίικο

Δεν θέλουν άλλα Ελληνόπουλα πλέον!
Αλέκα Λεώνη 

Σβήνουν τους πολύτεκνους. Δεν θέλουν άλλα Ελληνόπουλα πιά!.

Η πρόσφατη συμφωνία η οποία έγινε μεταξύ Ελληνικής κυβέρνησης με τους λεγόμενους ‘θεσμούς’ εξοντώνει δια παντός τις πολύτεκνες οικογένειες.

Στην συμφωνία – η οποία πραγματοποιήθηκε στο Hilton- συμφωνήθηκε η τροποποίηση των επιδομάτων Τέκνων. Συγκεκριμένα χαμένες οριστικά, δείχνει ότι είναι οι πολύτεκνες οικογένειες. Όπως είναι γνωστό οι πολύτεκνες οικογένειες έχασαν και το στοιχειώδες αφορολόγητο ποσό το οποίο είχαν μέχρι το 2013. Η φορολογία τους πλέον ξεκινά από μηδενική βάση. Τώρα με την νέα συμφωνία, έρχονται και περικόπτουν και το επίδομα που έπαιρναν. Περισσότερο κερδισμένοι φαίνεται πως είναι οι οικογένειες οι οποίες έχουν μέχρι 2 παιδιά. Για τις οικογένειες αυτές προβλέπεται μια αύξηση των ετήσιων επιδομάτων από 40 σε 70 ευρώ για το πρώτο παιδί και από 80 σε 140 ευρώ το χρόνο αν έχουν και δεύτερο παιδί (και όλα αυτά με εισοδηματικά κριτήριά). Για κάθε επιπλέον παιδί θα δίνεται ετησίως το επιπλέον ποσό των 140 ευρώ . Δηλαδή κάθε χρόνο θα δίνονται 280 ευρώ για 3 παιδιά, 420 ευρώ για τέσσερα, 560 για πέντε και 700 ευρώ για έξι παιδιά!. Είναι προφανές ότι οι περικοπές είναι ιδιαίτερα δραστικές στις πολύτεκνες οικογένειες σε σχέση με τα ισχύοντα.

Επιπλέον, τροποποιούνται και τα ενδιάμεσα εισοδηματικά κριτήρια – κλιμάκια. Τα κλιμάκια αναλυτικά θα ανακοινωθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί. Όπως άλλωστε προβλέπεται, μεγάλο πλήθος οικογενειών θα τεθεί από τα πράγματα τελείως εκτός εισοδηματικής κλίμακας. Με άλλα λόγια θα πρέπει να είσαι ζητιάνος στην κυριολεξία για να εντάσσεσαι στα νέα εισοδηματικά κλιμάκια που διαμορφώνονται.

Αυτό ισοδυναμεί με πόλεμο εναντίον των οικογενειών και μάλιστα ιδιαίτερα εναντίον των πολυτέκνων οικογενειών οι οποίες συνεχώς βάλλονται. Το κράτος συμπεριφέρεται ως κακή μητριά απέναντι στην οικογένεια. Δεν θέλουν άλλα Ελληνόπουλα πλέον!. Τον Δεκέμβριο του 2015, ο βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης είχε πει για τους πολύτεκνους: «Τους έχω γραμμένους στα παλιά μου τα παπούτσια, τους απεχθάνομαι, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος». Σήμερα απολαμβάνομε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής θεώρησης, η οποία δεν είναι καθόλου προσωπική. Μάλιστα αντανακλά το γενικότερο κλίμα. Ο ίδιος όμως (Καραγιαννίδης) και η πλειοψηφία των υπολοίπων βουλευτών δεν παρέλειψαν να ψηφίσουν όλους τους σεξιστικούς και σοδομιστικούς νόμους οι ήρθαν στην βουλή.

Από την μία η οικογένεια στο στόχαστρο και από την άλλη να επιδοτείται η αλλαγή φύλου. Η Ελλάδα οδηγείται στον αφανισμό και οι βουλευτές μας συνεχίζουν την ανεύθυνη και άφρονα πολιτική τους!.