19 Δεκ 2017

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Βαρυμπόπης με ονοματεπώνυμο

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου, τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας του Αγίου Αντωνίου Βαρυμπόπης, στον ειδικό χώρο κάτωθι του Ιερού Ναού των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Την Ακολουθία, ετίμησε με την παρουσία του και ετέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. κ. Αθηναγόρας.

Παρέστησαν οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια των τριών τοπικών συλλόγων (των Γυναικών Βαρυμπόπης, των Οικιστών και του Εξωραϊστικού Συλλόγου) και πλήθος ενοριτών και φίλων της ενορίας μας.

Έτσι με την ευλογία του Θεού συνετελέσθη και το Δεύτερο Θαύμα, η δημιουργία του Πνευματικού Κέντρου «Πάκης Γιαννόπουλος», μετά το Πρώτο Θαύμα της ολοκλήρωσης εντός επτά ετών, του Ιερού Ναού των Αγίων Πέτρου και Παύλου.

Στο τέλος της τελετής εδόθησαν πλακέτες τιμητικές στον κ. Πάκη Γιαννόπουλο και στην κα. Θάλεια Γιαννοπούλου από τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Αθηναγόρα, αναγορεύοντας τους στην τάξη των Μεγάλων Ευεργετών.

Παράλληλα, εδόθησαν τιμητικές πλακέτες στον προϊστάμενο της Ενορίας π. Ευάγγελο Λάζο και στον νεωκόρο κ. Αναστάσιο Σέρβο, ως εκπρόσωπο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε ό,τι η ψυχή της ενορίας υπήρξε από την πρώτη στιγμή, ο κ. Αναστάσιος Νικολούζος. Για την ανέγερση του Ναού, ήταν ο άνθρωπος πού έτρεχε για όλα, αντιμετώπιζε πάμπολλες αντιξοότητες και προβλήματα, συγκέντρωνε χορηγίες από μικρές έως μεγάλες, διοργάνωνε εκδρομές, τσάγια, χορούς και οτιδήποτε μπορούσε για να επιτευχθεί ο σκοπός. Τελικώς είδε τους αγώνες του να πραγματώνονται. Κατόπιν συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας του Πνευματικού Κέντρου, προσπάθησε με τον ίδιο ζήλο, και τις ίδιες ενέργειες, και στο τέλος πρέπει να αισθάνεται ευτυχής για το αποτέλεσμα. Βεβαίως η οικονομική συμβολή του ζεύγους Γιαννόπουλου ήταν καθοριστική, αλλά το κεφάλαιο μόνο του, χωρίς τον ιθύνοντα νου, δεν αρκεί. Είθε να έχει την ευλογία των Αγίων της Ενορίας.

Οι σκοποί και οι δυνατότητες του Πνευματικού Κέντρου, όπως είχαν προγραμματιστεί προ τετραετίας είναι οι ακόλουθοι:

α) Αίθουσα Γενικών Εκδηλώσεων χωρητικότητας 250 θέσεων, με σκηνή και παρασκήνια για: διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις βιβλίων, εξυπηρέτηση μνημοσύνων, γιορτές κατηχητικού, γιορτές Θρησκευτικές, Εθνικές και σχολικές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, κ.ά.

β) Αίθουσα Κατηχητικών με παιχνίδια (πινγκ- πονγκ, επιτραπέζια παιχνίδια, κατασκευές διάφορες, κ.λ.π.)

γ) Κουζίνα μεγάλη, με προοπτική.

δ) Βιβλιοθήκη - Αναγνωστήριο και παράλληλα χώρος παράδοσης ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων από εθελοντές καθηγητές (φυσικής – μαθηματικών – βιολογίας – αρχαίων ελληνικών – αγγλικής γλώσσης και εκπαίδευσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές), όπως επίσης και μαθημάτων πιάνου και βυζαντινής μουσικής.

ε) Αρχονταρίκι: Χώρος ελκυστικός, με ζεστό περιβάλλον, φιλόξενη ατμόσφαιρα και δυναμική δημιουργίας νέων γνωριμιών σε παρέες, προσφέροντας μετά τις Κυριακάτικες Θείες Λειτουργίες τον καφέ της ενορίας μας.

στ) Χώρος Μελέτης - Ψυχαγωγίας - Ενημέρωσης, με ηλεκτρονικά μέσα, όπου οι μαθητές θα μπορούν να ετοιμάζουν την ατομική ή ομαδική τους εργασία σε ηλεκτρονική μορφή.

ζ) Κατοικία Ιερέως.

Για αυτό το άρτιο έργο εκπόνησαν ΔΩΡΕΑΝ τα σχέδια ο μηχανικός κος Νικόλαος Γωγής, με την αρχιτέκτονα κόρη του Δήμητρα Γωγή στους οποίους οφείλονται πολλές ευχαριστίες.

Με μια επίσκεψη σας, μπορείτε να διαπιστώσετε ότι, με την βοήθεια του Θεού, γίνονται και σήμερα Θαύματα, με την δημιουργία ενός Πνευματικού Κέντρου ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Ευχή όλων είναι να στελεχώσει ο Σεβασμιώτατος με ικανούς και άξιους συνεργάτες το Πνευματικό μας Κέντρο, ώστε να γίνει αυτό μια Κιβωτός Σωτηρίας.