27 Σεπ 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Π.Κ.Θ. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Με την ελπίδα να περάσατε όλοι ένα υπέροχο καλοκαίρι και την ευχή να έχουμε μία όμορφη, δημιουργική «σχολική» χρονιά  ξεκινάμε τις ενημερώσεις για τις δράσεις του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων.
  Μάλλον κανείς δε θέλει να φύγει από την καλοκαιρινή διάθεση και παρατηρείται μία καθυστέρηση στο στήσιμο των προγραμμάτων όλων μας, ωστόσο από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε.
    Αυτό το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Σεπτεμβρίου κάνουμε ένα πρώτο άνοιγμα του Πνευματικού και σας καλούμε να έρθετε να επισκεφτείτε την Έκθεση Ικεμπάνα (Ανθοδετική) που οργανώνουμε. Η εκπληκτική μας δασκάλα Χρυστάλλα Καραϊσαρίδου και οι μαθητές του τμήματος Ικεμπάνα θα έχουν ετοιμάσει εντυπωσιακές συνθέσεις που αξίζει να θαυμάσετε.
 Θα είναι χαρά μας να σας υποδεχτούμε και να σας δώσουμε πληροφορίες για όλα τα τμήματα που σταδιακά θα ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο.
 Τα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες και παρέχονται δωρεάν. Εκτός από όσα ξεκίνησαν πέρσι που προσπαθούμε να συνεχίσουμε στο σύνολό τους με την προσθήκη και απογευματινών τμημάτων, θα προταθούν και νέα τμήματα και περιμένουμε με χαρά την ανταπόκρισή σας.
 Ακολουθεί μία πρώτη ενημέρωση για ότι ήδη έχει «κλειδώσει» στο πρόγραμμα και μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχουμε πληρέστερη εικόνα και για τα υπόλοιπα τμήματα.

Φιλοσοφική και Κοινωνική Συμβουλευτική

Δευτέρα 19:00-21:00 Με την κ. Τασία Παμουκτσόγλου και τον κ. Λαμπρινό Πλατυπόδη
 Έναρξη τμήματος Δευτέρα 1η Οκτωβρίου. (Ισόγειο)


Αγγλικά ενηλίκων

Τρίτη 14:30- 16:00  Αγγλικά Ενηλίκων (Α τμήμα)
Πέμπτη 20:30-22:00 Αγγλικά Ενηλίκων (Β τμήμα)
Με την κ. Χρύσα Δουρίδα
Έναρξη τμήματος Τρίτη 2 Οκτωβρίου (Κάτω αίθουσα)


Σχολή Γονέων
Τετάρτη 10:00-12:00 Με την Αφροδίτη Μηλιώρη
Έναρξη τμήματος Τετάρτη 3 Οκτωβρίου (Ισόγειο)
(Περιορισμένες θέσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)


Ζωγραφική Ενηλίκων

Τετάρτη 10:30-12:00 Με την κ. Νάνσυ Νίκα
Έναρξη τμήματος Τετάρτη 3 Οκτωβρίου (Κάτω αίθουσα)


Παιδικό Εργαστήρι Σκηνικής Έκφρασης «Παιζοθεατρίνοι»

Τετάρτη 16:00-17:30 Με την κ. Μάγια Ντελέζου  
Έναρξη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου (Ισόγειο)
(Περιορισμένες θέσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)


Διαλογισμός – Χαλάρωση - Μαθήματα Ευτυχίας

Πέμπτη 10:00-11:00 Με την κ. Μαρία  Αναστασιάδου Spiritual Life Coach και Master Energy Healer
Έναρξη τμήματος Πέμπτη 4 Οκτωβρίου (Κάτω αίθουσα)


Life Coaching

Πέμπτη 11:00-12:30 Με την κ.Σοφία Βασιλειάδη (Κάτω αίθουσα)
Έναρξη τμήματος Πέμπτη 4 Οκτωβρίου (Κάτω αίθουσα)

Αγιογραφία

Πέμπτη 17:00-20:00 Με τον κ. Μιχάλη Μπέλλα
Έναρξη τμήματος Πέμπτη 4 Οκτωβρίου (Κάτω αίθουσα)




Ικεμπάνα (Ανθοδετική)

Παρασκευή 11:00-12:30 με την κ. Χρυστάλλα Καραϊσαρίδου
Έναρξη τμήματος Παρασκευή 5  Οκτωβρίου (Κάτω αίθουσα)



Παιδική Χορωδία

Σάββατο 10:00-11:30 Με τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη
Έναρξη τμήματος Σάββατο 6 Οκτωβρίου (Ισόγειο)



Ντεκουπάζ και μικτές τεχνικές

Κυριακή 17:00-19:00 (Α τμήμα)
Κυριακή 19:00- 21:00 (Β τμήμα) Με τον Στάθη Σαββάλα
Έναρξη τμήματος Κυριακή 7 Οκτωβρίου (Κάτω αίθουσα)


*Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις για τα υπόλοιπα τμήματα.
Προϋπόθεση για τη δημιουργία τμήματος είναι η συγκέντρωση ικανού αριθμού συμμετεχόντων.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Χρύσα Δουρίδα 694 4596632
Δηλώσεις συμμετοχών στο 2132140322



Λίγα λόγια.....
Ικεμπάνα Σανγκέτσου
Η Ικεμπάνα  είναι   ιαπωνική   μέθοδος δημιουργίας συνθέσεων με λουλούδια και κλαδιά.  Η λέξη  Ικεμπάνα σημαίνει: «αναζωογόνηση του άνθους». Είναι μία μορφή τέχνης που έχει σκοπό μέσα από την πρακτική  διαδικασία,    να εκλεπτύνει,   να καλλιεργήσει          τα συναισθήματα των ανθρώπων.
    Υπάρχουν πάνω από 3000 σχολές Ικεμπάνα στις μέρες μας. Η δική μας σχολή   ονομάζεται   Σανγκέτσου (Σελήνη στο βουνό) και ξεκίνησε το 1972.
 Είναι εμπνευσμένη από τον Μοκίτι Οκάντα (1882-1955), ο οποίος πίστευε   ότι   η   μεταμορφωτική   δύναμη   της τέχνης ξυπνά την ομορφιά   ως   εκδήλωση του  καλού μέσα σε κάθε άνθρωπο. Ένας ακόμα     στόχος    του    στυλ    Σανγκέτσου   είναι ο εύθυμος  και ισορροπημένος    άνθρωπος,     που ζει     σε    αρμονία   με   τους συνανθρώπους του και τη φύση.
    Τα λουλούδια μας διδάσκουν σιωπηλά, πώς να ζούμε καθώς και όλα τα    αισθήματα   της   υψηλοφροσύνης,   της   αγάπης  και του αλτρουισμού.
   Το αληθινό πνεύμα της Ικεμπάνα    είναι να συντονιστεί   με  τη μεγάλη    αρμονία   του    Σύμπαντος  και να  τη   συνδυάσει με  τα δημιουργήματα του ίδιου του ανθρώπου.   Μέσα σε κάθε  άνθρωπο βρίσκεται το ίδιο το λουλούδι.  Σε μερικούς αυτό  μπορεί  να  είναι κρυμμένο,   αλλά   φτιάχνοντας    τις   συνθέσεις των λουλουδιών, εκείνα  τα στοιχεία   της   διεργασίας    του Σύμπαντος  που  είναι επίσης   η    βάση   της    Ικεμπάνα,  βοηθούν στην αποκάλυψη της τελειότητας η οποία υπάρχει σε κάθε άνθρωπο.
    Λέμε   ότι  μια   σύνθεση    λουλουδιών είναι ένα μικρό πρότυπο του Σύμπαντος.  Μελετώντας αυτή την τέχνη, ανακαλύπτουμε την αρμονία    που      υπάρχει     μεταξύ     εμάς     και του κόσμου και εναρμονιζόμαστε με τους νόμους της Φύσης.    Όταν δημιουργούμε τη σύνθεση, στην πραγματικότητα ανακαλύπτουμε ότι ο εαυτός μας αναζωογονείται και απελευθερώνεται  από   τα βάσανά του, έτσι η ζωή μας γίνεται πιο αρμονική και ειρηνική.
   Παράλληλα μπορούμε να συμμετέχουμε στο να δίνουμε χαρά  και να    προσφέρουμε   ομορφιά σε αυτούς που βλέπουν τις συνθέσεις μας. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Ικεμπάνα.

«Αυτοί που αγαπούν βαθιά και εκτιμούν τα λουλούδια τη χάρη τους και την ομορφιά τους, έχουν καρδιές που είναι αληθινά ισάξιες σε ομορφιά.» Μοκίτι Οκάντα