16 Σεπ 2018

Ξενάγηση στον Πύργο Βασιλίσσης και στο π. Βασιλικό Κτήμα Τατοϊου

Πλησιάζει το φθινόπωρο και το κτήμα Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον
καθώς και το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι μεταμορφώνονται. Για μένα είναι η ωραιότερη περίοδος για να επισκεφθεί κανείς και τα δύο κτήματα. Με πολλούς από εσάς έχουμε βρεθεί στις ξεναγήσεις μου στο Τατόι. Θα έχω την χαρά σε συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στον χρόνο να έχω κάποιες ξεναγήσεις και στον Πύργο της Βασίλισσας Αμαλίας στο Ίλιον. Ο Πύργος της Βασίλισσας Αμαλίας είναι ιδιωτικός και αποτελεί μνημείο του κράτους. Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες. 


Συγκεκριμένα, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 θα χαρώ πολύ να σας ξεναγήσω προσωπικά στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον. Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις οπότε όσοι θέλουν να την παρακολουθήσουν θα πρέπει να δηλώσουν σύντομα την συμμετοχή τους. 


Η συγκέντρωση θα γίνει στις 09:45 στον Πύργο Βασιλίσσης το Σάββατο 27 Οκτωβρίου. Στο ταμείο του Πύργου μπορείτε να αγοράζετε το εισιτήριό σας με την άφιξή σας το οποίο θα κρατάτε μαζί σας σε όλη την διάρκεια της ξενάγησης.


Η πρόσβαση θα γίνει με δικό σας μέσο. Υπάρχουν άνετα πάρκινγκ πίσω από το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και το Escape Ceneter μπροστά στην είσοδο του κτήματος.


Η ξενάγηση διαρκεί 3 περίπου ώρες  και περιλαμβάνει:


– Επίσκεψη στον Βιολογικό  Αμπελώνα του κτήματος


– Περιήγηση στον Πύργο της Βασίλισσας Αμαλίας και του Όθωνα (εξωτερικά και εσωτερικά), ο οποίος και αποτελεί εθνικό μνημείο της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδος. Η είσοδος στον 2ο όροφο του Πύργου θα γίνει χωρίς παπούτσια, οπότε σας προτείνουμε να είσαστε προετοιμασμένοι ανάλογα.


– Ξενάγηση στο Οινοποιείο –  Εμφιαλωτήριο


– Η βόλτα ολοκληρώνεται με γευστική δοκιμή των Βιολογικών Κρασιών του κτήματος με συνοδεία χειροποίητης χορτόπιτας, τυριών κλπ.


Το κόστος της ξενάγησης είναι 9 ευρώ/άτομο και περιλαμβάνει το εισιτήριο του Πύργου, την ξενάγηση και την γευστική δοκιμή και συνεπάγεται πλήρη παρακολούθηση του προγράμματος. Υπάρχουν ειδικές τιμές για παιδιά. 


Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή απαντώντας σε αυτό το email δηλώνοντας και τον αριθμό των ατόμων που θα σας συνοδεύουν.

Εφόσον κάποιος δεν έχει έρθει στο Τατόι και τον ενδιαφέρει να παρακολουθήσει κάποια ξενάγηση του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του στο email info@tatoi.org για να σας ενημερώσουμε μόλις προγραμματιστεί κάποια επίσκεψη. 


Τέλος, αν δεν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για τις ξεναγήσεις μου σας παρακαλώ θερμά να με ενημερώσετε για να αφαιρέσω την επαφή σας από την λίστα ενημέρωσης.


Παραμένω στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινήσεις.


Με εκτίμηση,

Βασίλης Κουτσαβλής
vassilis@pyrgosvasilissis.gr