6 Σεπ 2018

Αποτίμηση για το έργο επισκευών και συντηρήσεων στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών

Σύσκεψη, υπό τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2018 με σκοπό την αποτίμηση των εργασιών του έργου "Επισκευή και Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων και Προαύλιων Χώρων Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ που αφορά 50 σχολικά κτίρια του Δήμου Αχαρνών.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Αχαρνών κ.κ. Κώστας Καρυδάκης (Πρωτοβάθμια) και Γεωργία Ευθυμιάδου (Δευτεροβάθμια), ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης κατασκευής έργων οδοποιίας της Περιφέρειας Αττικής κ. Παναγιώτης Παναγάκος, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής κ. Δημήτρης Καριώρης, καθώς και εκπρόσωποι της εργολήπτριας εταιρείας.
Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, η εργολήπτρια εταιρεία έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών και κυρίως τις εργασίες βαριάς μορφής, που προβλέπονται από το έργο "Επισκευή και Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων και Προαύλιων Χώρων Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ.
Η πλειονότητα των σχολείων που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο έργο θα είναι καθ 'όλα έτοιμα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ οι εργασίες που υπολείπονται θα εκτελεστούν στη συνέχεια κατά τις ημέρες και ώρες που τα σχολεία δεν θα λειτουργούν.
Μετά το πέρας της σύσκεψης οι συμμετέχοντες σε αυτή μετέβησαν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών στην περιοχή της Αγίας Άννας, όπου εκτελούνται εργασίες, επισκευής της κεραμοσκεπής του κτιρίου, βάψιμο του σχολείου και των αιθουσών, καθώς και ασφαλτόστρωση και διαμόρφωση των προαύλιων χώρων του σχολείου.
Όπως ανάφερε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός: "Η αποτίμηση των εργασιών για το έργο "Επισκευή και Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικών Κτιρίων και Προαύλιων Χώρων Δήμου Αχαρνών" προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι σημαντικότερες εργασίες στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών βάσει το χρονοδιαγράμματος που είχε οριστεί με το κλείσιμο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Η εργολήπτρια εταιρεία με τη συνεργασία των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αχαρνών και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, η οποία χρηματοδοτεί το έργο, θα μας παραδώσει ανακαινισμένα και ασφαλή σχολικά κτίρια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Αυτό συνεπάγεται ότι το εκτεταμένο πρόγραμμα επισκευών και συντηρήσεων στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών θα ολοκληρωθεί πολύ συντομότερα από τον χρόνο ολοκλήρωσης που προβλέπεται στη σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρεία. 
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα βελτιώσει αισθητά τις κτιριακές υποδομές των σχολικών κτιρίων του Δήμου Αχαρνών και θα συμβάλλει θετικά στη υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας για την  πολυπληθή σχολική κοινότητα του Δήμου Αχαρνών"
.