23 Μαρ 2020

Έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης λόγω κορωνοϊού το βράδυ της Κυριακής

Έκτακτη συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης λόγω κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την εξειδίκευσή τους από τους αρμόδιους Yπουργούς.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός συγκάλεσε συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης και κράτησε πάνω από μία ώρα, προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος, με τον οποίο ο Δήμος θα ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης λόγω κορονοϊού:
  1. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, τουλάχιστον μέχρι τις 10/04/2020. Οι αρμόδιες διευθύνσεις από το πρωί της Δευτέρας (22/3) φροντίζουν για την έκδοση των αναγκαίων εγγράφων μετακίνησης από και προς το χώρο εργασίας.
  2. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό και όλες οι συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένων και των πληρωμών, θα γίνονται ηλεκτρονικά.
  3. Ενισχύεται η Δημοτική Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία με προσωπικό και αυξάνονται οι καθημερινές περιπολίες σε όλες της περιοχές του Δήμου, ώστε σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, να εξασφαλιστεί η αποτροπή της άσκοπης μετακίνησης των Δημοτών.
  4. Ενισχύονται ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες καθαριότητας με ανθρώπινο δυναμικό. Αρχίζει το πλύσιμο και η απολύμανση όλων των κάδων του Δήμου.
  5. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα στο Νεκροταφείο για να αντιμετωπιστεί τυχόν περιστατικό που έχει προέρθει από τον κορωνοϊό.
  6. Ενισχύεται το πρόγραμμα της Βοήθειας στο Σπίτι με επιπλέον προσωπικό, οχήματα και μέσα όπως τηλεφωνικό κέντρο, ηλεκτρονικές παροχές κλπ.
  7. Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις με έμφαση στους χώρους έξω από καταστήματα που εξακολουθούν να λειτουργούν όπως σούπερ μάρκετ, τράπεζες κλπ.
  8. Ο Δήμος προβαίνει σε άμεση προμήθεια φαρμακευτικού υλικού προστασίας από τον κορωνοϊό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ειδικές φόρμες εργασίας κλπ) με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού του Δήμου.
  9. Έντυπα μετακινήσεων των Δημοτών θα υπάρχουν από το πρωί της Δευτέρας τυπωμένα έξω από το Δημαρχείο και τα ΚΕΠ που λειτουργούν για κάθε πολίτη που θα θέλει να τα προμηθευτεί.   
Ο Δήμαρχος Αχαρνών
ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ