16 Μαρ 2020

Μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό από τον Δήμο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις δράσεις πρόληψης ο Δήμος Αχαρνών. Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε απολύμανση της κεντρικής πλατείας του Αγίου Βλασίου από δημοτικούς υπαλλήλους. Αυτή είναι η αφετηρία, καθώς αναμένεται οι καθαρισμοί-απολυμάνσεις να συνεχιστούν καθημερινά και σε άλλες περιοχές του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός, που ήταν παρών σε όλη τη διαδικασία, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Αχαρνών με υψηλό αίσθημα ευθύνης ξεκίνησε μια σειρά καθαρισμών και απολυμάνσεων πλατειών και κοινόχρηστων χώρων. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από συνδημότες μας για να πάνε στις δουλειές τους. Τις επόμενες μέρες θέλω να παρακαλέσω όλους τους συνδημότες μου να μην έρχονται στις υπηρεσίες του Δήμου, στα δημόσια κτίρια. Προσπαθήστε να εξυπηρετηθείτε από το τηλέφωνο ή διαδικτυακά. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους εργαζόμενους του Δήμου που όλες αυτές τις μέρες, αλλά και τις επόμενες, με αυταπάρνηση προσπαθούν να βοηθήσουν και να εξυπηρετήσουν προς το δημόσιο συμφέρον. Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες. Δεν φοβόμαστε, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ατομική μας ευθύνη. Πρέπει όλοι μας να μείνουμε σπίτι. Μείνετε σπίτι εσείς και εμείς είμαστε εδώ για να φροντίζουμε για εσάς. Οι καθαρισμοί και οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες, αφού σκοπός μας είναι να περάσουμε από όλες τις γειτονιές, πραγματοποιούνται με καυτό νερό 90 βαθμών και ειδικά φάρμακα που είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ και τον ΕΟΔΥ. Είμαστε εδώ λοιπόν, προσπαθούμε για το καλύτερο, αλλά όσα μέτρα και να λάβουμε ένα είναι αυτό που θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα περιορίσει την εξάπλωση του ιού: Να μείνουμε όλοι σπίτι μας».
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Πετάκος δήλωσε σχετικά: «Η σοβαρότητα της κατάστασης και ο ρυθμός της εξάπλωσης του κορονοϊού επιστρατεύει το Δήμο Αχαρνών προκειμένου να πλύνει και να απολυμάνει δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, κάδους απορριμμάτων, στάσεις λεωφορείων. Είμαστε σε επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο, μέρα και νύχτα. Είμαστε έξω, γιατί υπάρχει λόγος. Εσείς μένετε σπίτι».
Παράλληλα το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις από ειδικό συνεργείο σε όλους τους χώρους του Δημαρχείου. Ο Δήμος επισημαίνει στους δημότες να ελαχιστοποιήσουν τις επισκέψεις τους σε δημόσια κτίρια και να προσπαθούν να εξυπηρετούνται τηλεφωνικά ή διαδικτυακά.   

Προσέλευση σε ΚΕΠ και Δήμο με ραντεβού



Στο πλαίσιο μέτρων προστασίας για την αποφυγή εξάπλωσης του Κορωνοϊού, η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης (ραντεβού) ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις τους και ο συνωστισμός, και να διεκπεραιώνονται χωρίς καθυστερήσεις και αναμονή τα αναγκαία αιτήματα των πολιτών.
 
Τα τηλέφωνα επικοινωνίας μέσω των οποίων μπορούν να καλούν οι πολίτες για προσυνεννόηση ή πληροφορίες είναι τα εξής:
  • Δήμος Αχαρνών - τηλεφωνικό κέντρο: 210 2415300-301
  • ΚΕΠ Κεντρικό Μενίδι τηλ. : 213-2060200-210
  • ΚΕΠ Θρακομακεδόνων τηλ. : 213-2140317, 213-2140315, 213-2140303
Αξίζει να σημειωθεί ότι το καθημερινό ωράριο λειτουργίας για όλα τα ΚΕΠ της χώρας διαμορφώνεται από τις 07:30 έως τις 15:00.
Τέλος, λόγω της μη εξυπηρέτησης του κοινού από το Τμήμα Ταμειακής Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω της εφαρμογής e-banking του λογαριασμού με αριθμό 001/0000312/3 και IBAN GR 9109700010003308009200004 του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων που τηρεί ο Δήμος μας (ΑΦΜ Δήμου 997833057 στην κατάθεση των ποσών παρακαλούμε όπως αναγράφεται, ονοματεπώνυμο οφειλέτη, αιτιολογία και τυχόν αριθμός δόσης, για την κατάθεση μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 2102415343)

Σφραγίζει τους αθλητικούς χώρους ο Δήμος Αχαρνών



Καθημερινές είναι πλέον οι παρεμβάσεις του Δήμου Αχαρνών στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του ιού. Συγκεκριμένα μετά από τη σχετική οδηγία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σιδηρόπουλος και συνεργείο του Δήμου προχώρησαν στο σφράγισμα δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα αφαίρεσαν στεφάνια από τις μπασκέτες, καθώς τις προηγούμενες μέρες διαπιστώθηκε να μην υπάρχει η απαιτούμενη πειθαρχία από συνδημότες μας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς επισημαίνουν συνεχώς την ανάγκη επίδειξης ατομικής υπευθυνότητας, προκειμένου να αποδώσουν τα μέτρα πρόληψης. Όταν όμως αυτό δεν συμβαίνει, τότε ο Δήμος είναι παρών και παρεμβαίνει για τη συμμόρφωση όλων. «Δεν σταματάμε τα προληπτικά μέτρα σε κάθε χώρο του Δήμου, ακόμη και σφραγίζοντας αθλητικούς χώρους», τόνισε σχετικά ο κ. Σπύρος Βρεττός. 
Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας σφραγίστηκαν οι αθλητικοί χώροι που βρίσκονται στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Αγίου Διονυσίου , Β. Ουγκώ και Ερμού (Κοκ. Μύλος)




--