19 Μαρ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ από την "ΔΕΚΑ Δημοτική Παράταξη Αχαρνών" Σ.Σ.Εμείς πάντως αναρτήσαμε με τον σωστό τρόπο την ανακοίνωση.

«Τις εγκαταστάσεις ή τις κλειδαριές των ολυμπιακών εγκαταστάσεων αναλαμβάνει ο Δήμος Αχαρνών;»

Διαπιστώνουμε με λύπη μας, όλο και συχνότερα, ότι ο Δήμαρχος κ. Βρεττός και οι συνεργάτες του διακατέχονται από άγχος επίδειξης έργου, κάνοντας την τρίχα τριχιά, ή αλλοιώνοντας την πραγματικότητα.
Με χαρά ξεκινήσαμε να διαβάζουμε Δελτίο Τύπου με τίτλο «Ο Δήμος Αχαρνών αναλαμβάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού».
Συνεχίζοντας την ανάγνωση του δελτίου τύπου όμως, διαπιστώνει ο αναγνώστης ότι το μόνο που συνέβη, είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού να δίνει εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου, να αλλάξουν κλειδαριές και να περιφράξουν τις εγκαταστάσεις, προκειμένου να μην υπάρχει πρόσβαση στους δημότες λόγω του κορωνοϊού.
Αλήθεια, τι σχέση έχει αυτή η εντολή του Υφυπουργού με τον παραπλανητικό τίτλο του Δελτίου Τύπου;  Ο Υφυπουργός στην επιστολή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «… για το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί στην ΓΓΑ …». Η επιστολή του, με λίγα λόγια, έχει να κάνει μόνο με τη λήψη προληπτικών μέτρων, δηλαδή να μην πηγαίνει ο κόσμος την περίοδο καραντίνας στους αθλητικούς χώρους.  Άρα, ο Δήμος καλείται να αναλάβει μόνο υποχρεώσεις προς το παρόν και εξακολουθεί να μην έχει οποιοδήποτε δικαίωμα διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Για να μην θεωρηθεί ότι εναντιωνόμαστε σε οποιαδήποτε θετική ενέργεια, εμείς εδώ θα είμαστε να χειροκροτήσουμε τα πραγματικά  γεγονότα, όταν (και αν αυτά) συμβούν στο μέλλον.
Προς το παρόν, απορούμε ποιος λόγος δημιουργεί την ανάγκη για να κατασκευάζονται επανειλημμένα «ειδήσεις» από τη δημοτική αρχή ή -πολύ περισσότερο- για ποιο λόγο πρέπει να μεγαλοποιούνται απλές και μόνο ενέργειες, που στην πραγματικότητα  είναι υποχρέωση του δήμου να τις παρέχει στους δημότες. 

Από τη Δημοτική Παράταξη Αχαρνών ΔΕΚΑ