24 Μαρ 2020

Πιο κάτω από τα ζώα

Διαβάσαμε στο που εξέδωσε η Κυβέρνηση για τα μέτρα :

«Από τα μέτρα της παρ. 1 εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών
ή επαγγελματικών, αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο και οι οποίες επιτρέπονται συγκεκριμένα για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες…
ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης, στην τελευταία αυτή περίπτωση, της αναγκαίας απόστασης 1,5 μέτρου.».
Λίγες ημέρες νωρίτερα βγήκε ένα άλλο  που επέβαλε «την προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας».
Kαι είναι να απορεί κανείς:

Πώς είναι δυνατόν το να βγάζει κανείς τον σκύλο του βόλτα θεωρείται πιο ζωτική ανάγκη από το να πηγαίνει στην εκκλησία για την λειτουργία ή άλλες ακολουθίες!
Πώς είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να προνοεί για τους συνανθρώπους μας που έχουν κατοικίδια ζώα, και για τα ίδια τα κατοικίδια, και να μην προνοεί για τους ανθρώπους που η , η θεία Λειτουργία και η θεία Κοινωνία είναι η ζωή τους!
Δυστυχώς εκεί φτάσαμε.
Η πολιτεία να σκέφτεται τα ζώα και τους ζωόφιλους συνανθρώπους μας και να μην σκέφτεται τα εκατομμύρια των χριστιανών, αλλά να πιστεύει ότι όλοι αυτοί θα γίνουν σε μία μέρα προτεστάντες και θα κάνουν αυτά που κάνουν στους ναούς και στα σπίτια τους.
Και δυστυχώς το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο της νερώνειας απαγόρευσης ιεροπραξιών δεν έχει ακόμη διορθωθεί.
Ακόμη μιλά για ιεροπραξίες, αντί να μιλήσεις για συναθροίσεις περιορισμένου αριθμού ατόμων. Όμως ο λαός της δεν ξεχνά.
μοναχός Αθανάσιος