31 Μαρ 2020

«Νέα Δύναμη» Αχαρνών: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΕΙ

Με περίσσιο θράσος και χωρίς ίχνος ηθικής,  η δημοτική αρχή φέρνει σήμερα προς ψήφιση την έγκριση προγραμματικής συμφωνίας οικονομικής υποστήριξης ύψους  17 εκ. ευρώ τα οποία όπως ισχυρίζεται δεν αποτελούν δάνειο αλλά «δωρεά» του υπουργείου Εσωτερικών προς το δήμο Αχαρνών.
Αξίζει όμως να σημειώσουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι η ίδια που ως αντιπολίτευση προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες των Αχαρνών ότι επρόκειτο για ένα καταστρεπτικό δάνειο  που θα φορτώνονταν στις πλάτες των πολιτών όταν η έγκριση προγραμματικής συμφωνίας οικονομικής υποστήριξης είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο  προς ψήφιση από την απερχόμενη δημοτική αρχή και το καταψήφισαν.
Επιπλέον η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν καταθέτει κάποιο έγγραφο στοιχείο το οποίο να αποδεικνύει ότι πρόκειται για επιχορήγηση  αλλά επίσης δεν γνωστοποιεί και τον προορισμό του εν λόγω ποσού.
Μάλιστα γίνεται χαρακτηριστική αναφορά στο άρθρο 200 του Ν. 4555/2018 στην αρχή της εισήγησης που η ίδια η δημοτική αρχή μας καταθέτει. Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτω τα κάτωθι:
Προγραμματική Συμφωνία Οικονομικής Υποστήριξης
1.       Για τη χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α. και των νομικών τους προσώπων κατά το άρθρο 4Α του παρόντος από το Λογαριασμό του προηγούμενου άρθρου συνάπτεται μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών και του οικείου φορέα Προγραμματική Συμφωνία, η οποία καταρτίζεται μόνο εφόσον έχει προηγηθεί με απόφαση του οικείου δημοτικού, περιφερειακού ή διοικητικού συμβουλίου, η διαδικασία προσφυγής του ενδιαφερόμενου φορέα σε δανεισμό κατά το άρθρο 43 του ν. 4325/2015 (Α΄ 47).
Οι πολίτες των Αχαρνών θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους ότι με τέτοιες διαδικασίες και τέτοια τεχνάσματα έφτασε η πόλη των Αχαρνών να χρωστάει πάνω από 100 εκ. ευρώ σε δάνεια στα οποία οι τόκοι υπερβαίνουν απ’ όσο γνωρίζουμε τις 500.000€ μηνιαίως και επιπλέον πάνω από 50 εκ. ευρώ σε χρέη προς τρίτους.
Όλα τα παραπάνω άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν προτίθενται να φέρουν στο φως όλα τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στο δήμο Αχαρνών όπως δια του νόμου οφείλουν αφού όπως φαίνεται συνεχίζουν ακάθεκτα το «έργο» των προηγούμενων διοικήσεων οδηγώντας το δήμο σε συνεχιζόμενο οικονομικό αδιέξοδο.
Εν μέσω της πανδημίας που απειλεί τις ζωές των ανθρώπων, πρώτη προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η προστασία των δημοτών με κάθε τρόπο, η εξασφάλιση βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η καθαριότητα στις γειτονιές του δήμου μας που σχετίζεται άμεσα με την υγιεινή  και την καταπολέμηση του ιού. Αντ’ αυτών εδώ και τέσσερις μέρες η δημοτική αρχή έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι ψήφων των δημοτικών συμβούλων προκειμένου με κάθε μέσο να μπορέσει να  εκμεταλλευτεί την συγκυρία παίρνοντας ουσιαστικά μία απόφαση που για μία ακόμη φορά βάζει σε περιπέτειες  την πόλη των Αχαρνών.
Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Δύναμη» Αχαρνών