17 Ιουλ 2013

Νόμοι κατά των επενδύσεων, υπέρ... της αναξιοκρατίας, αλλά και της παιδεραστίας

Δεν θα βγει η δουλειά αν οι πολιτικοί δεν αλλάξουν κι αυτοί μυαλά, την ώρα που ο κόσμος υφίσταται τέτοια δεινά. Και ενώ τον καλούν να υποστεί κι άλλα σαν... να μην πω τι, εξακολουθούν τα αγαπημένα τους σπορ: α) Να πέφτουν έξω στους στόχους τους και να φορτώνουν την ευθύνη στον πολίτη. β) Να λένε και να ξαναλένε και να εφαρμόζουν τις ίδιες συνταγές που ξέρουν ότι θα αποτύχουν, με πιο κλασικό παράδειγμα την άγρια φορολογία που έχει τρελάνει το σύμπαν. γ) Να προσπαθούν έως και την ύστατη στιγμή να σώσουν τα «δικά τους παιδιά», όπως πήγε να γίνει με τη ρύθμιση που εξαίρεσε από την κινητικότητα τους υπαλλήλους που είναι στα γραφεία τους. Ή να διορίσουν ξανά σε χάι χλίδα θέση κάποιον τύπου Παπουτσή. Δεν έχει σημασία το πόστο, ο χρόνος, ούτε καν το άτομο αυτό καθαυτό. 
       Απλά δεν γίνεται να διορίζονται ΕΣΑΕΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ, από αξίωμα σε αξίωμα. Μέγα λάθος της συγκυβέρνησης. Την ώρα που διώχνεις κόσμο που έχει ανάγκη, διορίζεις σε τέτοιες θέσεις πολιτικούς που δεν έχουν καμία ανάγκη; Παπούτσι από το κόμμα σου σώνει και καλά; Ας το βάλουν και στο Σύνταγμα λοιπόν: νόμος για την πάταξη της αξιοκρατίας! δ) Να ομφαλοσκοπούν αδιανόητα, όπως βλέπουμε και στα συνέδρια των κομμάτων που εξαντλούνται σε εσωτερικές έριδες και ισορροπίες, αντί να βρουν να πουν ένα πράγμα σωστό, να μπορέσει κάπως να πιαστεί - όποιος τους πιστεύει τέλος πάντων. ε) ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να δουν κατάματα τα πιο τρανταχτά προβλήματα και ενίοτε να εφαρμόζουν την ανάποδη πολιτική! Ανάπτυξη, εγκληματικότητα, παιδεραστία, ό,τι θες πες. Μηδέν εις το πηλίκον. 
         Α, για να μην είμαι άδικος και να μην ξεχνιόμαστε, για το θέμα «Ανάπτυξη» ΚΑΤΙ έκαναν! Εβαλαν την ταφόπλακα επινοώντας το ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ και οποιασδήποτε επιχειρηματικότητας στη χώρα: με δύο λόγια λέγεται έντυπο «Διαθέσιμων Περιουσιακών Στοιχείων». Καλούν κάθε οικονομικά ενεργό πολίτη να τους δηλώσει, λέει, Ο,ΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, από ποδήλατο έως ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ, για να το ’χουν στα κιτάπια τους. Για ποιον λόγο, θα αναρωτηθείτε... Ετσι, για να φτιάξουν εγκυκλοπαίδειες; Να κάνουν κάνα μουσείο, μια που απ’ όλα αυτά τα περιουσιακά ελάχιστα πια έχουν απομείνει στους περισσότερους; 
          Ο πονηρός νους θα πάει στο ότι κάποια στιγμή θα τα θεωρήσουν όλα αυτά... ΛΕΦΤΑ και θα τα φορολογήσουν εκτάκτως, εφάπαξ ή... ετησίως εφάπαξ (ήτοι, διαρκώς) επί του συνόλου. Κι όπως έχει γίνει με τα ακίνητα όπου πια ο ιδιοκτήτης πληρώνει πιο πολλά από τον ενοικιαστή, θα αρχίσεις να χάνεις ακόμη και πίνακες που έχεις κληρονομήσει από πάππου προς πάππου. Και ποιον μπορεί να έχουν στόχο τέτοιες ψυχομανιακές καταγραφές των πάντων; Τον όποιο μισθωτό, τον όποιο συνταξιούχο, τον όποιο άνεργο; Καλά, μπορεί να τους πάρει κι αυτούς η μπάλα, αλλά βασικοί στόχοι είναι όσοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν απομείνει στην υποτιθέμενη αγορά μας. Τι μας λέει ο αντι-επενδυτικός νόμος; ΠΡΟΣΕΞΕ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΙΑΣΑΜΕ! 
       Οι φαεινοί εγκέφαλοι που σκέφτονται όλα αυτά τα «φακελώματα» των περιουσιακών στοιχείων, των καθημερινών συναλλαγών κ.λπ. κ.λπ. κάνουν πως ξεχνούν το πιο βασικό: ότι φόρος μπορεί να εισπραχθεί μόνο αν υπάρχουν επιχειρήσεις και κέρδη! Α, όπα, θέλουν το γάλα χωρίς αγελάδα! Αντε τώρα να πεις σε όποιον ξένο επενδυτή... λοξοκοιτάξει προς τα δω το τι ισχύει για τους Ελληνες ομολόγους του. Στο πυρ το εξώτερον. Να γιατί δεν γίνεται ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, να γιατί μας λιώνουν η ανεργία και η ύφεση. Κι όμως, οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου Οικονομικών τον χαβά τους. «Ε και;» σου λένε, «ας μη δημιουργηθεί ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, καινούριες υπεραξίες. Θα τους φάμε σιγά-σιγά όλες τις περιουσίες. Απ’ το τελευταίο χωράφι της γιαγιάς -τώρα οι οικογένειες τσακώνονται ποιος θα αποποιηθεί πρώτος την κληρονομιά- μέχρι τις καταθέσεις και τα ακίνητα». Αλήθεια, δεν το βλέπει κανείς; Το ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΝ οι αγορές ότι η Ελλάδα δεν ανακάμπτει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε με σφαίρες. 
      Μιλώντας για σφαίρες, ξοδεύτηκαν κάποια εκατομμύρια ευρώ για να βρουν ΕΝΑΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΑΛΒΑΝΟ, τον Κόλα. Τον πιάσανε δεν τον πιάσανε, άλλη ιστορία. Ομως σαν αυτόν κυκλοφορούν αναλογικά ΧΙΛΙΑΔΕΣ σ’ όλη την Ελλάδα. «Γράψτε και τίποτ’ άλλο στο site, όχι κάθε μέρα για μια γιαγιά που μαχαιρώνουν», μου ’πε ένας ανέμελος στο καράβι της γραμμής. Μάλιστα... «Οχι κάθε μέρα για μια γιαγιά που μαχαιρώνουν»... Ετσι το πέταξε ο άνθρωπος, σαν κάτι φυσιολογικό. Γιατί το ’χουν κάνει να μοιάζει φυσιολογικό. Αφού δεν ενοχλείται κανείς. Οι λεβέντες των Δημοτικών Αστυνομιών που «γράφουν» μηχανάκια και μοιράζουν κλήσεις για γλάστρες θα ’πρεπε πρώτοι να δηλώσουν εθελοντές στην ΕΛ.ΑΣ., αντί να διαμαρτύρονται κι από πάνω! Δημοτική Αστυνομία, σου λέει... Το ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Βάλτε τους στολές, αμολήστε τους στον δρόμο, πείτε στην Τρόικα ότι έχουμε ΜΕΙΖΟΝ πρόβλημα εγκληματικότητας, να το χωνέψουν κι αυτοί! Αλλά πώς να συμβεί κάτι τέτοιο όταν πρώτοι οι δημοτικοί «αστυνομικοί» εξεγέρθηκαν επειδή θα ’πρεπε να δουλέψουν κανονικά και όχι να ποζάρουν με τις στολές. Ε, τώρα, να η κατάληξη: στον δρόμο τον αγύριστο. 
         Εκτός κι αν ΔΕΝ θέλουμε Αστυνομία και επιζητούμε την ενίσχυση και την επιβράβευση του εγκλήματος!... Ναι, συμβαίνει κι αυτό, κάτω από πολύ περίεργους «μανδύες». Πήγαν να περάσουν τώρα ΜΙΑ ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ! Ναι, καλά διαβάσατε: ευνοϊκή ρύθμιση για τους πιο σιχαμένους ανώμαλους. Οι κάτοχοι πορνογραφικού υλικού με παιδιά θα τιμωρούνται πια με φυλάκιση μέχρι έναν χρόνο, αντί για ΔΕΚΑ που ήταν μέχρι σήμερα. Για... τουριστική ατραξιόν το κάνουνε; Να γίνουμε η νέα Ταϊλάνδη; Ευτυχώς, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης το μάζεψε τελευταία στιγμή. Τι να πεις... Ξεχαρβαλώθηκαν τα πάντα; Τόσο που τολμώ να πω μακάρι το μόνο μας πρόβλημα να ήταν τα άδεια ταμεία. Αυτά κάπως γεμίζουν... Τα άδεια κρανία όμως; 
       Θέµος Αναστασιάδης 14/07/2013