25 Ιουλ 2013

Το πολιτικό σύστημα προσφέρει στην Χρυσή Αυγή το σχοινί που θα το κρεμάσει

(Και επτά μέτρα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής)
      Βασίλης Ζήσης antinews 
       Βρέθηκα πρόσφατα αντιμέτωπος με μια σοβαρότατη ασθένεια, μία από τις επιπτώσεις της οποίας είναι η προσβολή του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Η παραμικρή λοίμωξη μπορούσε να με στείλει να συναντήσω τους προγόνους μου. Όταν βγήκα από το νοσοκομείο, για την προφύλαξή μου αναγκάσθηκα να μένω κλεισμένος στο σπίτι χωρίς να βλέπω άνθρωπο!. Έβγαινα μόνο κάθε δεκαπέντε ημέρες για να κάνω εξετάσεις, κουκουλωμένος, με μάσκες και με όλα τα δυνατά μέτρα προφύλαξης. 
       Όμως ο μεγάλος κίνδυνος βρισκόταν μέσα στο νοσοκομείο, στις ορδές των μεταναστών και λαθρομεταναστών που βρισκόταν εκεί για διάφορους λόγους. Και το ομολογώ: Χρειάστηκε να ανέβω μόνο δύο φορές από το ισόγειο στον πέμπτο όροφο με έναν Αφρικανό να βήχει ασταμάτητα δίπλα μου για να αρχίσω να σκέφτομαι περίπου σαν τον … Καιάδα. Δεν αισθάνομαι υπερήφανος που το γράφω, αλλά η επιβίωση έρχεται πρώτη απ΄ όλα και εδώ είμαι να το συζητήσουμε όσο θέλετε. 
       Τελικά ούτε πέθανα (ακόμα), ούτε και έγινα Χρυσαυγίτης. Για σκεφτείτε όμως πως θα αντιδρούσαν σε ανάλογες περιστάσεις άνθρωποι χωρίς την δική μου ή την δική σας παιδεία και με λιγότερες αντιστάσεις; Όποιος αμφιβάλει ότι μέρος τους δεν θα στραφεί προς την Χρυσή Αυγή, τον προσκαλώ να πάμε μαζί σε ένα νοσοκομείο ημέρα εφημερίας. Ας επισκεφθεί επίσης το μαιευτήριο “Αλεξάνδρα” και μετά ξαναμιλάμε για την ιθαγένεια. 
      Ο Καρλ Μαρξ έγραψε ότι “η αστική τάξη θα προσφέρει στην εργατική τάξη το σχοινί που θα την κρεμάσει”. Το γεγονός ότι ο προφήτης του κομμουνισμού έχει μέχρι στιγμής διαψευσθεί δεν μας εμποδίζει καθόλου να τον παραφράσουμε και να προβλέψουμε ότι “το ελληνικό πολιτικό σύστημα προσφέρει στην Χρυσή Αυγή το σχοινί που θα το κρεμάσει“. 
      Γιατί το λέω αυτό; Επειδή, για παράδειγμα και εκτός των άλλων, αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών που ενισχύουν οικονομικά την Χρυσή Αυγή. Όπως και εκείνων των επιχειρηματιών που χρησιμοποιούν Χρυσαυγίτες για ασφάλεια. Ένας από αυτούς τους τελευταίους εθεάθη της προάλλες στην Βουλή κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου συνοδευόμενος από δύο φουσκωμένους και ξυρισμένους γουλί, ντυμένους σύμφωνα με τον ενδυματολογικό κώδικα της Χρυσής Αυγής, αλλά χωρίς το επίσημο λογότυπο. Όλοι όμως κατάλαβαν τι συμβαίνει μόλις τους είδαν. “Το τρίτο κόμμα μπορεί να γίνει δεύτερο και το δεύτερο πρώτο” λένε αυτοί οι επιχειρηματίες για να δικαιολογηθούν. Ενώ οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι η αμοιβή των σεκιουριτάδων πάει στο κεντρικό ταμείο του κόμματος και οι ίδιοι μένουν με την ικανοποίηση ότι “είναι στην ασφάλεια μεγαλοεπιχειρηματία” 
    Εκτός των προηγουμένων υπάρχει πληθώρα άλλων παραδειγμάτων που επιβεβαιώνουν την παράφραση της … προφητείας του Μαρξ. Με κορυφαίο τα μέτρα που επιβάλουν συνεχώς οι δανειστές και η Τρόϊκα και οδηγούν στην φτώχεια όλο και περισσότερα λαϊκά στρώματα. Αυτό είναι που με κάνει να πιστεύω ότι στόχος τους είναι πλέον η καταστροφή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος και η δημιουργία ενός νέου, πλήρως υπάκουου και πειθήνιου. Οι πραγματικές συνέπειες των μέτρων δεν έχουν φανεί ακόμα σε όλες τις διαστάσεις τους. Και υπάρχει ακόμα “λίπος” να καεί, κυρίως στην επαρχία. Τι θα συμβεί όμως όταν φτάσει η στιγμή της αλήθειας για τον καθένα και όλους; Καλά, οι ΠΑΣΟκοι θα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το ξέρουμε ήδη. Η εναπομείνασα όμως στη ΝΔ σκληρή βάση της δεξιάς που θα πάει; Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Στην Χρυσή Αυγή θα πάει όπως και το 90% της σημερινής Χρυσής Αυγής που είναι θυμωμένοι Νεοδημοκράτες.       
      (Και να μην ξαναδώ γραμμένο εδώ ότι πρόκειται περί “χαμηλού πολιτικού επιπέδου” στρώματα, για “λούμπεν στοιχεία” κλπ κλπ. Γιατί η ψήφος ενός με IQ 85 έχει την ίδια δύναμη με έναν που έχει IQ 185. Και επειδή γνωρίζω τριαντάρηδες με πτυχίο και μεταπτυχιακό που ψήφισαν ΧΑ για να τιμωρήσουν το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα). 
       Απορώ λοιπόν γιατί ένα χρόνο στην εξουσία η ΝΔ δεν βρήκε ακόμα τον τρόπο και τα μέσα για να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή. Αλλά αντιθέτως …κάνει ό,τι μπορεί για να αυξήσει τα ποσοστά της. Παράδειγμα το χθεσινό περιστατικό με την διανομή τροφίμων από την ΧΑ. 
      Η διανομή ήταν προγραμματισμένη στην αρχή για την πλατεία Αττικής και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας την απαγόρευσε με διάφορα επιχειρήματα που φάνταζαν αστεία μπροστά στην ουσία της πράξης της ΧΑ: δηλαδή την διανομή τροφίμων στην Αθήνα της φτώχειας και της ανεργίας. Ανεξάρτητα του δημαγωγικού χαρακτήρα αυτής της πράξης από την συγκεκριμένη οργάνωση η κυβέρνηση ήταν χαμένη από χέρι αφού η αντίδρασή της περιορίστηκε σε αστυνομικού χαρακτήρα μέτρα. Επειδή το μήνυμα που έφτασε στο κοινό που απευθύνεται η ΧΑ ήταν “η κυβέρνηση απαγορεύει την διανομή τροφίμων”. 
    Η διανομή πραγματοποιήθηκε τελικά έξω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο σταθμό Λαρίσης και το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες που δανειστήκαμε από το “Έθνος”.
Δεν θα γράψω περισσότερα για το φαινόμενο της ΧΑ επειδή το θέμα έχει εξαντληθεί, εδώ τουλάχιστον. Ούτε θα αναφερθώ πάλι στις αυτονόητες συνέπειες των μέτρων που επιβάλει η Τρόικα. Θα επισημάνω μόνο ένα σοβαρό λάθος που κατά την γνώμη μου κάνει το Μαξίμου στην αντιμετώπιση της ΧΑ. Ποιό είναι αυτό; 
     Το Μαξίμου δείχνει να πιστεύει ότι όταν θα αλλάξει η οικονομική πραγματικότητα και επιστρέψουμε στην ανάπτυξη θα εξαλειφθούν και οι βασικές αιτίες που οδηγούν στην ανάπτυξη του νεοναζισμού και του μορφώματος της ΧΑ στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά αυτήν την απραξία απέναντι στην ΧΑ. Όμως δεν είναι τα οικονομικά μέτρα η κύρια αιτία για την ανάπτυξη της ΧΑ. Είναι κυρίως η λαθρομετανάστευση και η εγκληματικότητα, η αντιμετώπιση των οποίων δεν αφορά την Τρόϊκα. Προτείνω λοιπόν, προς το παρόν και μέχρι την επάνοδο στην οικονομική ευμάρεια και την ανάπτυξη να εφαρμόσει η κυβέρνηση μερικά απλά και αποδοτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των συνεπειών της λαθρομετανάστευσης – μέτρα όπως εκείνα που παρουσίασε ο “Προφήτης” σε πρόσφατη ανάρτηση στο Antinews: 
     1. Αλλαγή των κανόνων εμπλοκής των αστυνομικών δυνάμεων σε περιπτώσεις άκρως επικίνδυνων και οπλισμένων κακοποιών. 
      2. Στρατιωτική εκπαίδευση των αστυνομικών 
   3. Τροποποίηση εκ βάθρων της ποινικής νομοθεσίας για περιπτώσεις αυτοάμυνας σε περίπτωση εισβολής κακοποιών σε κατοικία. 
   4. Άμεση τροποποίηση της ποινικής νομοθεσίας για τα αδικήματα εισβολής και βλάβης σε περιουσιακό στοιχείο (παρατηρείται π.χ. το φαινόμενο να εισέρχονται αλλοδαποί σε δενδροκαλλιέργειες δεκαετιών, να κόβουν τα δένδρα και να τα παίρνουν με σκοπό να τα πουλήσουν για ξυλεία, και οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να κάνουν τίποτα επειδή διακινδυνεύουν οι ίδιοι φυλάκιση, πάλι από αυτοδικία)
   5. Για άκρως παραβατικούς αλλοδαπούς που εμπλέκονται σε κακουργήματα, άμεση απέλαση των συγγενών 1ου βαθμού, ακόμα και αυτών που έχουν νόμιμη άδεια παραμονής. 
    6. Άμεση χρέωση σε κατάδικους του κόστους των αστυνομικών επιχειρήσεων και των χρησιμοποιούμενων πόρων. Πληρώνουμε εκατομμύρια για να κυνηγάμε τον Κόλα. 
    7. Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για απεχθή αδικήματα όπως η παιδεραστία, ή εθνικά επιζήμια κακουργήματα όπως η αρχαιοκαπηλεία, ο εκ προμελέτης εμπρησμός δασών κλπ Βασίλης Ζήσης