3 Ιουλ 2013

«Γιατί η Αμερική έχει πόλεμο εναντίον μας;», ρωτούν οι χριστιανοί της Συρίας

Οι Χριστιανοί της Συρίας ρωτούν γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές που θέλουν να μετατρέψουν τη Συρία σε ένα ισλαμικό κράτος. 
       Η μαρτυρία αυτή ήρθε κατά τη διάρκεια ακρόασης του Κογκρέσου σχετικά με τις θρησκευτικές μειονότητες της Συρίας. 
       Ο ρεπουμπλικάνος Chris Smith, (R-N.J.), ο οποίος προεδρεύει της υποεπιτροπής του Λευκού Οίκου για την Αφρική, την Παγκόσμια Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κάλεσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Χριστιανών της Συρίας.        
       Στην εναρκτήρια δήλωση στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Smith είπε ότι οι στατιστικές δείχνουν «ότι οι Χριστιανοί είναι ακόμη πιο φοβισμένοι για τη ζωή και την ασφάλειά τους από ότι άλλα τμήματα του πληθυσμού της Συρίας». 
       Η Nina Shea, διευθύντρια του Κέντρου για τη Θρησκευτική Ελευθερία του Ινστιτούτου Hudson, κατέθεσε ότι οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν ως στόχο τους Χριστιανούς έχοντας σκοπό μια "εθνο-θρησκευτική κάθαρση". 
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Διεθνούς Χριστιανικής Αλληλεγγύης (Christian Solidarity International) Δρ John Eibner, ο οποίος επίσης κατέθεσε κατά την επ 'ακροατηρίου συζήτηση, είπε ότι οι εκτοπισμένοι Χριστιανοί τον ρωτάνε, "Γιατί οι ΗΠΑ είναι σε πόλεμο εναντίον μας;"   
     Ο Eibner είπε στο πάνελ ότι επέστρεψε πρόσφατα από ένα ταξίδι στη Συρία, όπου συναντήθηκε με «πολλούς ανθεκτικούς και θαρραλέους Σύριους, κυρίως εκτοπισμένους χριστιανούς και εργάτες εκκλησιών." 
       «Τα θύματα μου διηγήθηκαν την θρησκευτική κάθαρση των χριστιανικών συνοικιών στο Χομς και το Qusair από ένοπλους μαχητές της Τζιχάντ οι οποίοι τους απείλησαν με θάνατο αν δεν εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», είπε. 
      "Μια χριστιανή γυναίκα μου είπε ότι πριν φύγει από το Χομς, είχε δει μέρα μεσημέρι να αποκεφαλίζουν δημόσια μια κοπέλα Αλεβίτισα που την έβγαλαν δια της βίας ένοπλοι τζιχαντιστές από ένα λεωφορείο», είπε. 
       Ο Eibner είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συνεργαστούν με τη Ρωσία για την διαπραγμάτευση της ειρήνης αντί να βοηθούν τους σουνίτες μουσουλμάνους να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα ισλαμικό κράτος.