25 Ιουλ 2013

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ    
                          ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ  
   1.Του Δημάρχου Αχαρνών Σωτηρίου Ντούρου κατοίκου Αχαρνών οδος Μπόσδα και Φιλαδέλφειας αρ. 87 
     2. του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας του Δήμου Αχαρνών Παναγιώτη Γκίκα κατοίκου Αχαρνών οδός Μποσδα και Φιλαδέλφειας αρ. 87. 
     Κύριε Εισαγγελέα 
      Ο Ν. 2713/1999 προβλέπει την σύσταση και λειτουργία Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας στους Δήμους, που έχουν πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων κατοίκων . Τα θέματα του Συμβουλίου καθορίζονται με απόφαση του εκάστοτε Δημάρχου υστερα από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου . 
    Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικόητας –Εγκληματικότητας αποτελούν όργανα αντεγκληματικής πολιτικής και διαχείρισης του προβλήματος της εγκληματικότητας σε τοπικό επίπεδο , με στόχο την μείωση ή εξάλειψη του αισθήματος ανασφάλειας των πολιτών και τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην ικανότητα του Κράτους να προστατεύει αποτελεσματικά τα εννομα κοινωνικά αγαθά των πολιτών. 
     Στο Δήμο Αχαρνών , λαμβανομένης υπόψη της ιδιαίτερης ευαισθητοποίησης των πολιτών εξαιτιας της διευρυμένης εγκληματικότητας –παραβατικότητας που συναντάται στο Δήμο μας , με την υπ’ αριθμ.221/14-7-2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αχαρνών συνεστήθη το Τοπικό Συμβούλιο Παραβατικότητας με εννεαμελή σύνθεση. 
      Στα πλαισια του έργου του Τ.Σ. Π.Ε του Δήμου μας , ζητήθηκε πλειστες φορές η συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Κρατικών φορέων στην αντιμετώπιση της μάστιγας της διακίνησης ναρκωτικών σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου μας , και η συγκέντρωση ατόμων παραβατικών , χρηστών ναρκωτικών ουσιών αλλά κυρίως εμπορων ναρκωτικών σε συγκεκριμένα σημεία συγκέντρωσης του Δήμου μας όπως είναι η περιοχές της Π.Ε. Αυλίζα, Αγ. Σωτήρα, Πύργουθι, 40 Μάρτυρες και Αγ. Δημητρίου. 
      Παρά τις εκκλήσεις μας προς την Ελληνική Αστυνομία αλλά και τις κινήσεις διαμαρτυρίας που έχουμε κάνει, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία αξιόλογη ενέργεια αντιμετώπισης του θέματος . 
        Κατόπιν τούτων θεωρούμε καθήκον μας προς τους συμπολίτες μας αλλά και προς την Πολιτεία να σας αναφέρουμε τα κάτωθι για να ενεργήσετε εφόσον εσείς το κρίνετε αναγκαίο τα νόμιμα. 
      Οι δημότες και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών του Δήμου Αχαρνών, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα που επικρατεί στο Δήμο μας που σχετίζεται με όλα σχεδόν τα ποινικά κολάσιμα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα . 
      Οι συμπολίτες μας , σε καθημερινή βάση , γίνονται θύματα ληστειών , κλοπών τόσο εντός των κατοικιών τους όσο και στους δρόμους . 
       Σε όλο το Δήμο μας έχουμε καθημερινές κλοπές αντικειμένων που ανήκουν στην Δημόσια και δημοτική περιουσία όπως καπάκια από τα φρεάτια των οδών, καθημερινά γίνονται κλοπές ηλεκτροκαλωδίων του δημοτικού φωτισμού, του Προαστιακού Σταθμού και της Αττικής οδού ,καθώς και κάδους απορριμμάτων με ανυπολόγιστο οικονομικό κόστος για το κράτος και το Δήμο , Οι κλοπές όμως αυτές εγκυμονούν πληθος κινδύνων για τους ίδιους του Δημότες μας, αλλά και του διερχόμενους από το Δήμο μας, αφού με τις αφαιρέσεις των καπακίων των φρεατίων , δημιουργείται μέγιστος κίνδυνος για τα αυτοκίνητα και κυρίως για τα δίκυκλα , και καθημερινα καλείται ο Δήμος να καταβάλει αποζημιώσεις σε αυτοκίνητα και μηχανές που έχουν υποστεί ζημιές από την αφαίρεση των καπακίων. 
       Από την αφαίρεση δε, των ηλεκτροκαλωδίων , διακόπτεται η ηλεκτροδότηση των οδών , του Προαστιακού Σταθμού ΣΚΑ, και τμημάτων της Αττικής οδού, με ανυπολόγιστους κινδύνους για τους πολίτες. 
      Η απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων εγκυμονεί κινδύνους ως προς την υγιεινή και την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων, των πεζοδρομίων και των δρόμων, καθώς επίσης και για την πρόκληση πυρκαγιάς, με ότι συνέπειες μπορούν να επακολουθήσουν. Επίσης σας γνωρίζουμε επειδή είναι καθημερινή η απομάκρυνση κάδων απορριμμάτων, είναι δυσβάστακτο οικονομικά για τον Δήμο μας να τους αντικαταστήσει ή ακόμα και σε εύλογο χρονικό διάστημα. 
         Ο Δήμος Αχαρνών , έχει γίνει κέντρο διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών . Η προσέλευση των τοξικοεξαρτημένων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΟΣΕ –Προαστιακο Λεωφορεία ΕΘΕΛ) είναι αθρόα από όλη την Ελλάδα. Εχουμε δεχθεί πλήθος καταγγελιών από τα Σχολεία μας , για φαινόμενα εμπόρων και διακινητών ναρκωτικών έξω από τα σχολεία , με συνεχείς ενοχλήσεις και πιέσεις στους μαθητές για ναρκωτικές ουσίες . 
        Οι γονείς και οι καθηγητές που ζητούν από τα ατομα αυτά να απομακρυνθούν δέχονται απειλές για την ζωή τους . Η Ελληνική Αστυνομία που έχει πολλές φορές ενημερωθεί σχετικά επιδεικνύει παντελή αδιαφορία και παραμένει αμέτοχη και οι προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος περιορίζονται σε τοπικό και δημοτικό επίπεδο πλην όμως εμείς δεν διαθέτουμε ούτε τις γνώσεις ,ούτε έχουμε την δυνατότητα να επιβάλουμε την καταστολή και την απαγόρευση , απλά περιφρουρούμε κατά το δυνατό βέβαια τα σχολεία μας και προσπαθούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από το να γίνονται μάρτυρες ναρκομανών σε στέρηση ή να «παίρνουν την δόση τους». 
       Περάν τούτων όμως, αντιμετωπίζουμε και το φαινόμενο της στέγασης ναρκομανών σε εγκαταλειμένα κτίσματα, χωρίς να τηρούνται κανόνες υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η Δημόσια υγεία ενώ αρκετές φορές έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές σε αυτά . Ενδεικτικά αναφέρουμε τα κτίσματα στην οδό Δεσκάτης & Κωνσταντινουπόλεως στην Χαραυγή (απέναντι από τον σταθμό ΣΚΑ του Δήμου μας), στην οδό Σουλίου αρ. 30, στην οδό Ιλισσού στην Αυλίζα καθώς και σε πολλά ακόμη εγκαταλειμένα κτίσματα. Επιπλέον σας γνωρίζουμε ότι κάποιοι ναρκομανείς βρίσκουν καταφύγιο τις βραδινές ώρες σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες του Δήμου όπως για παράδειγμα στην πλατεία Αυλίζας. 
       Και έχουμε στην διάθεση σας όσα στοιχεία τυχόν χρειαστείτε για να επέμβετε. 
     Φυσικά , κ. Εισαγγελέα ,όλα αυτά έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα στην Ελληνική Αστυνομία , και πλείστες φορές της έχουμε ζητήσει να επέμβει για την προστασία των παιδιών μας, των συμπολιτών μας, των δημοτών μας εν γένει, των περιουσιών μας ,της δημόσιας και Δημοτικής περιουσίας, της ασφάλειας των συγκοινωνιών πλην όμως δεν έχει γίνει ουσιαστική και κατασταλτική παρέμβαση που θα επιφέρει αποτελέσματα. 
       Περάν αυτών όμως έχουμε απευθυνθεί και στο Σώμα Διωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και ζητούμε και από εσάς να επέμβετε προκειμένου διεξαχθούν έλεγχοι σε οικίες , αποθήκες επιχειρήσεις καταστήματα και σε οποιοδήποτε χώρο εμφανίζονται φαινόμενα αδικαιολόγητου πλουτισμού 
        Έχουμε γνωστοποιήσει στις Αρχές και το αναφέρουμε με την παρούσα και σε εσάς ότι στο Δήμο μας υπάρχουν κοινωνικές ομάδες , με έντονη παραβατική συμπεριφορά όπως αθίγγανοι στην περιοχή της ΑΥΛΙΖΑ, ΠΥΡΓΟΥΘΙ, ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΓ. ΣΩΤΗΡΑ, ΧΑΡΑΥΓΗ ΚΑΙ 40 ΜΑΡΤΥΡΕΣ καθώς και αλλοδαποί (κυρίως Ρωσικής καταγωγής ) οι οποίοι κατοικούν στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων πλησίον του στρατοπέδου ΚΑΠΟΤΑ .   
       Επειδή η κατάσταση στο Δήμο μας έχει γίνει αφόρητη για τους δημότες μας , οι οποιοι πλέον δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν ακόμα και με τα αυτοκίνητά τους τόσο την ημέρα αλλά κυρίως κατά τις βραδινές ώρες , σε ορισμένες περιοχές του Δήμου μας.        
      Επειδή διακινδυνεύει η ασφάλεια των συγκοινωνιών μας             
       Επειδή καταστρέφεται η Δημόσια και η Δημοτική περιουσία και κινδυνεύει η ιδιωτική περιουσία των συμπολιτών μας και των κατοίκων της εν γένει περιοχής 
      Επειδή κινδυνεύει η ζωή και η υγεία των παιδιών μας και οι γονείς πολλές φορές αναγκάζονται να αλλάξουν σχολείο στα παιδιά τους εξαιτίας των προεκτεθέντων , με αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη αναστάστωση στο Δήμο μας που είναι ο υπεύθυνος για την λειτουργία των Σχολείων μας. 
                      ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 
                – ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΩΣ ΑΝΩ 
                                Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε 
       Την άμεση επέμβασή σας και την απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι έχουν αδιαφορήσει για την κατάσταση που επικρατεί στον Δήμο μας , την οποία έχουμε κατ’ επανάληψη γνωστοποιήσει στις Αρχές και κυρίως στην Ελληνική Αστυνομία. Αθήνα 18 Ιουνίου 2013 
Οι αναφέροντες 
Ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Κατά της Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας του Δήμου Αχαρνών 
    Γκίκας Παναγιώτης 
                    Ο Δήμαρχος Αχαρνών Ντούρος Σωτήριος