9 Ιουλ 2013

Το εθιμικό δίκαιο του … “μπάχαλου” εφαρμόστηκε και σήμερα στο Πανεπιστήμιο

Σήμερα το πρωί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου συνεδρίασε το νεοσύστατο Συμβούλιο του Ιδρύματος το οποίο δημιουργήθηκε με βάση τον τελευταίο νόμο – πλαίσιο με σκοπό να λύσει μια σειρά από θέματα των ελληνικών πανεπιστημίων.Κορυφαίοι καθηγητές από μεγάλα ξένα πανεπιστήμια (ΜΙΤ, Χάρβαρντ, Σορβόνη, Οξφόρδη κ.λπ.) παίρνουν μέρος στην προσπάθεια να βγουν τα ΑΕΙ από το τέλμα των τελευταίων ετών. 
       Και τι έγινε; Απλά εφαρμόστηκε το… εθιμικό δίκαιο. Μια ομάδα μπαχαλάκηδων φοιτητών, που δεν ξέρουν ούτε που πέφτει η σχολή τους ή τι ήταν τα Προπύλαια, εισέβαλε στην αίθουσα συνεδριάσεων, διέκοψε τη συνεδρίαση και έθεσε σε ομηρεία το Συμβούλιο γιατί, λένε, ήθελε να ακουστεί και η δική τους φωνή. 
       Μια καθηγήτρια «τόλμησε» να πάρει την αστυνομία τηλέφωνο για να επέμβει. Κάτι που δεν έκανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο… θεατράνθρωπος, Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος μάλιστα είχε το θράσος να πάρει τηλέφωνο τον αστυνομικό διευθυντή και να του πει ότι δεν πήρε αυτός τηλέφωνο. 
     Αντί δηλαδή να κάνει τη δουλειά του και να προστατεύσει με κάθε τρόπο τον πανεπιστημιακό χώρο, έβγαλε απ’ έξω τη ουρά του. Είναι ο ίδιος που δεν τολμά να πάρει την αστυνομία ούτε για να διώξουν τους αλλοδαπούς που έχουν μετατρέψει τη Νομική σε μαγαζί «μαϊμού» προϊόντων. Αυτός που φοβάται μήπως χαλάσει τις σχέσεις του με τους φοιτητές – συνδικαλιστές ή μήπως τον… πλακώσουν στο ξύλο. 
        Εν πάση περιπτώσεις οι φοιτητές έκλεισαν τις πόρτες του… σπιτιού τους, όπως θεωρούν ότι είναι το Πανεπιστήμιο και όταν ήρθε η αστυνομία επικράτησε ένταση κι έγιναν 31 προσαγωγές. 
         Ποιοι έσπευσαν σε βοήθεια των φοιτητών; Έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έξι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μπροστάρηδες του Λαφαζάνη και Τσουκαλά έτρεξαν να μη χάσουν το μπάχαλο. Σου λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Κι αν γίνουν… Πολυτεχνείο τα Προπύλαια, εμείς θα χάσουμε την ευκαιρία;» 
        Οι καθηγητές του Συμβουλίου, που έχουν φάει τα σοβαρά ξένα πανεπιστήμια με το κουτάλι, έκαναν το σταυρό τους με τα όσα έβλεπαν. Οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξηγήσεις και στη συνέχεια πήγαν σε… ξενοδοχείο να συνεχίσουν τη συνεδρίαση αφού στο Πανεπιστήμιο το οποίο θέλουν να φτιάξουν, έχει γίνει εστία πολέμου. 
        Αυτά ακριβώς επιζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Παιδείας; Θέλει να καταργήσει ένα νόμο που απ’ όλους τους σοβαρούς ανθρώπους υποστηρίζεται ότι μπορεί να αλλάξει τα πανεπιστήμια; Θέλει να μετατρέψουν οι μπαχαλάκηδες φοιτητές τα πανεπιστημιακά κτίρια σε «βίλες Αμαλίες»; 
         Ας μας το πει να ξέρουμε κι εμείς με ποιους έχουμε να κάνουμε. Κάποιοι θέλουν να βάλουν φωτιά παντού. Το είδαμε με την ΕΡΤ που δεν τους πέρασε. Το βλέπουμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το βλέπουμε και με τα πανεπιστήμια. 
        This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.