26 Ιουλ 2013

Monsanto: Ο παγκόσμιος εχθρός

Το μονοπώλιο είναι ο αποκλειστικός έλεγχος ενός αγαθού ή μιας υπηρεσίας που επιτρέπει να χειραγωγήσει η κυβέρνηση τις τιμές.Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των κυβερνητικών κανονισμών που χρησιμοποιούνται για την επιβολή του μονοπωλίου. Ο τρόπος για να σπάσει το μονοπώλιο είναι η κατάργηση αυτών των νόμων. Αυτό είναι απλό, αλλά δεν είναι εύκολο στην περίπτωση της Monsanto 
       Η Monsanto, ο παγκόσμιος ηγέτης στις καλλιέργειες γενετικά τροποποιημένων (GM) τροφίμων και σπόρων, έχει αποκαλεστεί «η χειρότερη εταιρεία του 2011» από την Natural Society - "που απειλεί τόσο την ανθρώπινη υγεία όσο και το περιβάλλον."               
     Σύμφωνα με το Forbes: 
       "Η Monsanto τόσο πολύ περιφρονείται από τους οικολόγους ώστε ο πρώτος προτεινόμενος όρος αναζήτησης στη Google για την εταιρεία στο Σαιντ Λούις είναι «Monsanto-evil». 
      Οι αναγνώστες ψήφισαν τη Monsanto ... ως τη χειρότερη εταιρεία στον κόσμο σε μια δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, δίνοντας στην εταιρεία ένα επιβλητικό αρνητικό αποτέλεσμα 51%των ψήφων. "(http://americanholocaustcoming.blogspot.gr/) 
      Τι συμβαίνει με τη Monsanto; 
       Ίσως να αναρωτιέστε γιατί η Monsanto - η μεγαλύτερη εταιρεία σπόρων στον κόσμο, της οποίας τα καθαρά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2012 ανήλθαν σε 126 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (πάνω από 9 εκατομμύρια δολάρια το 2011) - έχει κερδίσει τέτοια οργή από τον κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο. 
     Ο κατάλογος είναι μακρύς, αλλά για να το συνοψίσω, ο γίγαντας της βιοτεχνολογίας Monsanto έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των Agent Orange, διοξίνες, ανασυνδιασμένη αυξητική ορμόνη των βοοειδών (rBGH) ... και γενετικά τροποποιημένων σπόρων. 
      Για σχεδόν δύο δεκαετίες, η Monsanto και η εταιρική βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων έχουν ασκήσει σχεδόν δικτατορικό έλεγχο στην αμερικανική γεωργία, βοηθούμενη και υποκινούμενη από πολιτικούς και μισθωμένους ρυθμιστικούς οργανισμούς, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, γιγάντιες εταιρείες - επεξεργαστές τροφίμων. 
     Ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα της Monsanto μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως η ανάπτυξη των καρκινικών όγκων, στειρότητα και γενετικές ανωμαλίες. 
      Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η FDA, ο οργανισμός που είναι επιφορτισμένος με την εξασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων για τον πληθυσμό, καθοδηγείται από πρώην στελέχη της Monsanto, πράγμα που είναι αναμφισβήτητα σύγκρουση συμφερόντων και εξηγεί την έλλειψη της έρευνας από την κυβέρνηση για την ύπαρξη μολύβδου στα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στους ανθρώπους. 
       Πρόσφατα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ και ο πρόεδρος Ομπάμα πέρασε συλλογικά το σχέδιο «Monsanto Protection Act" που, μεταξύ άλλων, απαγορεύει στα δικαστήρια την ανάσχεση της πώλησης των γενετικά τροποποιημένων σπόρων της Monsanto. 
       Για πολύ καιρό, η Monsanto είναι ο ευεργέτης των εταιρικών επιδοτήσεων και της πολιτικής ευνοιοκρατίας. Οι βιολογικές καλλιέργειες και οι μικροί αγρότες έχουν υποστεί ζημιές, ενώ η Monsanto εξακολουθεί να κατέχει το μονοπώλιο της παραγωγής τροφίμων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των αποκλειστικών δικαιωμάτων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για τους σπόρους και γενετικό υλικό. 
     Οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι της Monsanto είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Για παράδειγμα, οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι έχουν προκαλέσει την κατάρρευση αποικιών μεταξύ του πληθυσμού των μελισσών στον κόσμο. 
       Το τελευταίο είναι ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα, επειδή οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες είναι τώρα ένα στήριγμα της αμερικανικής γεωργίας. 
       Ενενήντα τοις εκατό ή και περισσότερο του συνόλου των καλλιεργούμενων προϊόντων στις Η.Π.Α, καλαμπόκι, σόγια, ελαιοκράμβη, και σακχαρότευτλα είναι γενετικά τροποποιημένες εκδόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ουσιαστικά όλα τα επεξεργασμένα είδη διατροφής περιέχουν τουλάχιστον ένα ή περισσότερα γενετικά τροποποιημένα συστατικά. 
    Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι, από ό, τι αντιλαμβάνομαι, μια από τις σημαντικότερες απειλές που έχουμε για τη βιωσιμότητα της ανθρώπινης φυλής. Γιατί; Με λίγα λόγια, αυτές οι τοξίνες συνδέονται με αυξανόμενες επιθέσεις κατά της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος - και έχουν ήδη εισαχθεί στο αίμα των παιδιών ακόμα και των εμβρύων μέσω των μητέρων,πράγμα που σημαίνει ότι οι μελλοντικές γενιές είναι πλέον σε κίνδυνο. 
       Η Monsanto είναι η εταιρεία με τις περισσότερες δικαστικές αγωγές και μηνύσεις, σε όλο το κόσμο. Άνθρωποι σε όλη τη γη διοργανώνουν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, που πολύ συχνά απωθούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις, μια και η πολυεθνική απολαμβάνει την πλήρη προστασία των κυβερνήσεων. 
     H MONSANTO ΕΊΝΑΙ ενα απο τα πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ(NWO), ασκεί την κυριαρχία της στον πλανήτη, μέσω των τροφίμων. 
      Μην ξεχνάμε τα λόγια του Χένρυ Κίσινγκερ: "Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα κράτη.Ελέγξτε τα τρόφιμα και θα ελέγχετε τους ανθρώπους. 
       Εva Cat ypogeia-drasi http://thecuriosityofcat.blogspot.gr