11 Ιουλ 2013

Παραλίγο αφαίρεση οργάνων από ζωντανή!

Ένα περιστατικό που δικαιώνει αυτούς που είναι προβληματισμένοι απέναντι στην συλλήβδην αφαίρεση οργάνων ατόμων που θεωρούνται κλινικά νεκροί συνέβη στη Νέα Υόρκη: Το 2009 μία γυναίκα που εθεωρείτο κλινικά νεκρή συνήλθε στο χειρουργείο, την ώρα που οι γιατροί ετοιμάζονταν να της αφαιρέσουν τα όργανα! 
        Η 41χρονη μεταφέρθηκε εκεί έπειτα από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε έπειτα από την καταγγελία του περιστατικού, οι γιατροί δεν έκαναν επαρκείς τομογραφίες στον εγκέφαλο, ούτε εξέτασαν στο βαθμό που έπρεπε αν η γυναίκα είχε πάρει ναρκωτικά. Αποτέλεσμα ήταν να θεωρήσουν ότι η Κολίν Μπαρνς ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ενώ στην πραγματικότητα είχε πέσει σε κώμα εξαιτίας της χρήσης ουσιών. 
       Οταν οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της για το λανθασμένο συμπέρασμά τους, οι συγγενείς συμφώνησαν να αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη και να δοθούν τα όργανά της. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι γιατροί αγνόησαν ακόμη και την αναφορά μίας νοσοκόμας, η οποία τους ενημέρωσε πως την παραμονή για την επέμβαση αφαίρεσης των οργάνων η ασθενής αντέδρασε στο άγγιγμα. 
        Μόνο όταν η ασθενής άνοιξε τα μάτια της μέσα στο χειρουργείο σταμάτησε η διαδικασία.