22 Ιουλ 2018

800 μέλη των "Λευκών Κρανών" (White Helmets) εκκένωσε το Ισραήλ από τη Συρία μετά από αίτημα των ΗΠΑ και ευρωπαικών χωρών. Η αδιάσειστη απόδειξη ότι ήταν πράκτορες της Δύσης και του Ισραήλ.

Το Ισραήλ εκκένωσε 800 μέλη των White Helmets (Λευκά Κράνη) και τις οικογένειές τους προς την Ιορδανία.
Θα μεταφερθούν προς Καναδά, Γερμανία και Μ Βρετανία. 800 Σύροι μέλη των White Helmets και οι οικογένειές τους εκκενώθηκαν προς το Ισραήλ κι έπειτα προς τη Ιορδανία ανέφερε την Κυριακή το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού. Απειλήθηκαν από την προέλαση του συριακού στρατού στο συριακό νότο σύμφωνα με το ραδιόφωνο που διευκρινίζει ότι ή όλη επιχείρηση έγινε μετά από αίτημα των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών χωρών.
« Λόγω του κινδύνου για την ζωή τους», η Ιορδανία δέχθηκε «για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς» να τους δεχθεί πρόσκαιρα δήλωσε στο ανακοινωθέν ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιορδανικού ΥΠΕΞ, Mohammed al-Kayed.

Ο ισραηλινός στρατός μίλησε για την εκκένωση τους σε «γειτονική χώρα», χωρίς να δίνει λεπτομέρειες υπογραμμίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει αλλαγή πολιτικής του Ισραήλ που αρνείται να δεχθεί Σύρους και πρόσφυγες στο έδαφός του.

«Πρόκειται για μια ανθρωπιστική χειρονομία κατ΄εξαίρεσην. Το Ισραήλ διατηρεί την πολιτική του της μη ανάμειξης στη διαμάχη στη Συρία και συνεχίζει να υπολογίζει το συριακό καθεστώς ως υπεύθυνο για όλες τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο συριακό έδαφος », προσθέτει το ανακοινωθέν.

Η οργάνωση των White Helmets χρηματοδοτήθηκε αδρά από ΗΠΑ και Μ Βρετανία.

dimpenews.com