2 Ιουλ 2018

Σε εξέλιξη η εκστρατεία ενημέρωσης για την Ανακύκλωση Γυαλιού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκστρατεία ενημέρωσης των καταστημάτων του Δήμου Αχαρνών για την Ανακύκλωση Γυαλιού, που υλοποιεί ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
Εκπρόσωποι  της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών, διένειμαν πληροφοριακό υλικό και ενημέρωσαν καταστηματάρχες  και εργαζόμενους (κυρίως καταστημάτων μαζικής εστίασης) σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης γυαλιού, για τα σημεία των κάδων ανακύκλωσης γυαλιού (κώδωνες γυαλιού) στον Δήμο Αχαρνών,  καθώς και για την εφαρμογή "Ανακύκλωση γυαλιού" που αφορά την ανακύκλωση γυαλιών, η οποία είναι διαθέσιμη  δωρεάν για smartphones Android και iOS.
Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών κ. Θοδωρής Συρινίδης, η ενημέρωση για την Ανακύκλωση Γυαλιού στον Δήμο Αχαρνών, αλλά και άλλες ενημερωτικές δράσεις σχετικά με τα οφέλη της Ανακύκλωσης θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, ώστε "να καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε τους  κατοίκους του Δήμου Αχαρνών να χρησιμοποιούν τις μεθόδους ανακύκλωσης απορριμμάτων ολοένα και περισσότερο".
Στα οφέλη της Ανακύκλωσης αναφέρθηκε και ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ο οποίος τόνισε ότι: "Η Ανακύκλωση θα πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας, στις συνήθειες ρουτίνας και να γίνει τρόπο ζωής, προκειμένου να ελαττώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κάθε νοικοκυριού ή της κάθε επιχείρησης και οργανισμού και σε αυτό στοχεύουν οι συνέχειες ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις, που υλοποιεί ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με περιβαλλοντικούς φορείς."