14 Ιουλ 2018

Μουσουλμανικός όχλος επιτέθηκε σε Ιρανούς χριστιανούς στο ΚΕΠΑ στο Κουτσόχερο της Λάρισας

Επίθεση και ξυλοδαρμό δέχθηκαν Ιρανοί χριστιανοί πρόσφυγες στο ΚΕΠΑ Λάρισας από μουσουλμάνους. 
Όπως καταγγέλλει αμερικανική χριστιανική οργάνωση, μουσουλμάνοι, οι οποίοι βρίσκονται στη «δομή φιλοξενίας προσφύγων» (sic) στο Κουτσόχερο της Λάρισας και σε ελάχιστη απόσταση από το ΕΚΑΕ «Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιτηρήσεων» (!) επιτέθηκαν κατά Ιρανών Χριστιανών, με την Ελληνική Αστυνομία απλώς να κάθεται και «να κοιτά τον ουρανό»…
Η αμερικάνικη χριστιανική οργάνωση “222 Ministries”, η οποία βοηθά τους Ιρανούς χριστιανούς, δήλωσε την Πέμπτη στην International Christian Concern, (χριστιανική οργάνωση η οποία ασχολείται με τα δικαιώματα των χριστιανών διεθνώς), πως η επίθεση έγινε την ώρα που στο ΚΕΠΑ μια μικρή ομάδα χριστιανών είχε συγκεντρωθεί για μελέτη της Βίβλου και προσευχή.
Οι χριστιανοί, που είχαν περάσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, προσέλκυσαν την προσοχή των μουσουλμάνων στον καταυλισμό, οι οποίοι φυσικά κάνουν ότι θέλουν εκεί.
«Ο όχλος τους επιτέθηκε, τους απειλούσε με μαχαίρια και χτύπησε τους άνδρες, με αποτέλεσμα να νοσηλευτούν δύο από αυτούς.
Δύο γυναίκες και δύο μικρά παιδιά δέχτηκαν απειλές με μαχαίρια, ενώ χύθηκε βενζίνη στο κοντέινέρ τους. Τους αποκάλεσαν 'kaffirs' (άπιστους) και τους είπαν να φύγουν από τον καταυλισμό, γιατί αυτοί κάνουν κουμάντο εκεί και όχι η Αστυνομία», αναφέρει η οργάνωση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν στην International Christian Concern (ICC) ο όχλος αποτελείτο από ιρακινούς μουσουλμάνους «πρόσφυγες» που ζούσαν στο ΚΕΠΑ και είχαν βάλει στόχο μια ομάδα Ιρανών χριστιανών που ήταν όλοι τους πρώην μουσουλμάνοι που είχαν μεταστραφεί στον χριστιανισμό και μιλούσαν για την πίστη τους.
Σύμφωνα με την 222 Ministries, επτά Ιρανοί «διέσχισαν την Τουρκία και έφτασαν στην Ελλάδα και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης όπου και κατέληξαν σε έναν καταυλισμό στη Λάρισα. Ενώ βρισκόταν εκεί, άρχισαν τις συναντήσεις ως μια μικρή ομάδα σε ένα από τα κοντέινερ όπου στεγάζονταν , όπου άρχισαν να συγκεντρώνονται και κάποιοι άλλοι».
Οι υπόλοιποι τους αντιλήφθηκαν και την Κυριακή ένας όχλος τους επιτέθηκε, τους απείλησε με μαχαίρια και χτύπησε τους άνδρες και έχυσε στο κοντέινερ βενζίνη.
Μάλιστα όταν ήρθε το ασθενοφόρο, ο μουσουλμανικός όχλος προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδό του στον καταυλισμό, φυσικά απλώς γιατί μπορούσαν. Η ελληνική αστυνομία δεν έκανε τίποτα, καθώς υστερούσε σε δυνάμεις μπροστά στον όχλο των 30-40 ανθρώπων, προτιμώντας να κοίτα τον ουρανό που ήταν ιδιαίτερα γαλανός εκείνη την ημέρα.
Όλα τα θύματα της επίθεσης διέφυγαν και από τότε βρίσκονται σε ασφαλή χώρο. Έχει κατατεθεί μήνυση στην αστυνομία.
Η Claire Evans, περιφερειακή διευθύντρια του ICC, δήλωσε:
«Όποτε ένας μουσουλμάνος γίνεται χριστιανός, το κάνει με μεγάλο κίνδυνο. Αυτοί οι πιστοί συχνά διώχνονται από τους συγγενείς και τις οικογένειές τους και γίνονται θύματα βίας από τους πρώην ομοθρήσκους τους οι οποίοι τους θεωρούν αποστάτες.
Συχνά πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους και να ξεκινήσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτοί οι πιστοί στο Κουτσόχερο δέχτηκαν επίθεση από έναν όχλο. Ενώ είμαστε ευγνώμονες ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι αυτός ο όχλος μπορούσε να συνεχίσει τη βία χωρίς καμία αστυνομική παρέμβαση. Οι επιτιθέμενοι πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου».
Όλα αυτά στην πάντα φιλόξενη Ελλάδα και δίπλα από την «καρδιά» του αεροπορικού στρατηγείου της ΠΑ όπου ελέγχεται το σύνολο του Εθνικού Εναέριου χώρου.
Σίγουρα μια σουρεαλιστική εικόνα, που μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να υπάρξει.