1 Ιουλ 2018

Πολωνός βουλευτής σε Βρετανή δημοσιογράφο: «Δεν έχουμε τρομοκρατία γιατί δεν έχουμε μουσουλμάνους»

«Χύμα και σταράτα» απάντησε ο Πολωνός βουλευτής σε Βρετανίδα δημοσιογράφο όταν ρωτήθηκε αναφορικά με το πόσους μουσουλμάνους μετανάστες  έχει δεχτεί η Πολωνία.
Ο Πολωνός βουλευτής της απάντησε: Μηδέν, αφήνοντάς την σχεδόν σύξυλη, η οποία δεν περίμενε μια τέτοια ξεκάθαρη στάση.
Πρόκειται για τον βουλευτή  Dominik Tarczyński του κυβερνώντος κόμματος για το «Νόμο και τη Δικαιοσύνη» ο οποίος έδωσε συνέντευξη του κανάλι 4 της Βρετανίας και στην δημοσιογράφο Cathy Newman.
Στο βίντεο η δημοσιογράφος, ελπίζοντας να βάλει σε δύσκολη θέση τον Πολωνό βουλευτή τον ρωτά:
«Οπότε πόσους μουσουλμάνους πρόσφυγες έχει δεχτεί η Πολωνία;» για να λάβει την αποστομωτική απάντηση από τον Tarczyński: «Κανένα».
Όταν η Newman τον ρωτά εάν είναι υπερήφανος για αυτό απαντά:
«Εάν μιλάτε για παράνομους μουσουλμάνους μετανάστες, ούτε ένα».
Στη συνέχεια ο βουλευτής εξηγεί πως η χώρα του έχει δεχτεί πάνω από 2 εκατ. πρόσφυγες από την Ουκρανία, οι οποίοι ποτέ δεν έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και εργάζονται σκληρά στη χώρα του, λέγοντας πως «αυτό είναι που υποσχεθήκαμε στον πολωνικό λαό».
Όταν η Βρετανή δημοσιογράφος τον ρωτά γιατί αισθάνεται περήφανος για αυτό όταν η χώρα του έχει δεχθεί κατηγορίες ως «ρατσιστική» από τον Ζ.Κ.Γιουνκέρ εξηγεί:
«Αυτή τη στάση περίμενε ο πολωνικός λαός από εμάς και αυτή κρατήσαμε. Η χώρα μας είναι ασφαλής γιατί δεν δεχθήκαμε κανένα μουσουλμάνο μετανάστη. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν είχαμε στην πατρίδα μας ούτε μια τρομοκρατική επίθεση», για να καταλήξει:
«Πείτε μας λαϊκιστές, εθνικιστές ή ρατσιστές. Αυτό που με ενδιαφέρει όμως πάνω από όλα είναι η οικογένειά μου και η πατρίδα μου».