22 Ιαν 2016

Πάνω από 310 τόνους φρούτα μοίρασε το 2015 ο Δήμος Αχαρνών

Οι δράσεις της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η δημοτική αρχή έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη και την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας, που στερούνται τα στοιχειώδη στην καθημερινότητα τους, που βιώνουν μεγάλες δυσκολίες και που καλούνται να αντιμετωπίσουν σημαντικές αντιξοότητες. 
      Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), αλλά και μεμονωμένων δράσεων, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής έχει μοιράσει το τελευταίο 6μηνο του 2015 πάνω από 310 τόνους φρούτα - ροδάκινα, ακτινίδια, πορτοκάλια, μανταρίνια και μήλα. 
    Πάνω από 2.000 καταγεγραμμένοι και πιστοποιημένοι δικαιούχοι παρέλαβαν στις διανομές φρούτων τις ποσότητες που δικαιούνται. Η συχνότητα των διανομών άγγιξε ακόμη και τις τρείς φορές ανά μήνα, προσφέροντας στους δικαιούχους σταθερή στήριξη. 
       Στις διανομές φρούτων προστίθενται και οι διανομές τροφίμων (ρύζι, γάλα, ζυμαρικά κλπ) που γίνονται επίσης σε δικαιούχους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, με εισοδηματικά κριτήρια. 
        Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τους υπαλλήλους του Δήμου Αχαρνών που συνδράμουν και καταβάλλουν αξιέπαινη και καθ’ υπέρβαση προσπάθεια σε κάθε διανομή - Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, Διεύθυνση Καθαριότητας, Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Τεχνική Υπηρεσία, Δημοτική Αστυνομία, Επενδυτική Αχαρνών - ιδιαίτερα σημαντική είναι και η βοήθεια από εθελοντές και εργαζομένους από άλλους φορείς όπως οι "Αστυνομικοί της Γειτονιάς", καθώς και στρατεύσιμοι και αξιωματικοί από το στρατόπεδο Παπαστάθη. 
      Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός υποστηρίζει σθεναρά κάθε προσπάθεια που έχει σαν αφετηρία την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη: 
      "Οι προσπάθειες μας για να προσφέρουμε ανακούφιση και βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη είναι σημαντικές και αδιάλειπτες. Ο Δήμος Αχαρνών, είτε μέσω των Υπηρεσιών του και των δικών του μέσων, είτε μέσω χορηγιών, είτε συμπράττοντας με άλλους φορείς όπως η Εκκλησία, έχει σαν σκοπό να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της πόλης μας. Σημαντικός σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να είναι το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο που ξεκινά τη λειτουργία του. Βούληση μας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, που θα μας επιτρέψει να απαλύνουμε τις πληγές της οικονομικής κρίσης".