22 Ιαν 2016

Αυτό το μνημόνιο είναι λάθος, δεν βγαίνει

Tου Άγη Βερούτη 
 Το τρίτο μνημόνιο, είναι της Αριστεράς "που νομίζει πως είναι πρώτη φορά”, τόσο ανεγκέφαλη είναι που "ξέχασε” 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ!!! 
      Από ό,τι αποδεικνύεται εκ της πρόσφατης συνέντευξης Βαρουφάκη, την διαπραγμάτευση δεν υλοποίησαν μέτριοι διαπραγματευτές. Την υλοποίησαν ολοκληρωτικά ηλίθιοι και ανίκανοι. 
      Αν δεν ήταν ολοκληρωτικά ηλίθιοι και ανίκανοι τότε κάποια από τα συμπεφωνημένα θα ήταν απλά εφικτά αλλά δυσάρεστα. 
     Τα συγκεκριμένα όμως είναι ανεφάρμοστα, άσχετα και ολοκληρωτικά ηλιθιωδώς ηλίθια. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο για να περιγράψει την δημευτική εκδικητικότητα που επιδεικνύει το Κατρούγκαλο και γενικότερα το "σύστημα Τσίπρα” ενάντια στους Έλληνες πολίτες αδιακρίτως, και τους ασκεί διωγμό για να φύγουν από τη χώρα. 
       Το βέβαιον είναι πως τα μέτρα αυτά στόχο δεν έχουν να αυξήσουν τις εισπράξεις του κράτους. Το κράτος θα χάσει από εισπράξεις. Στόχο έχουν να ξεχαρβαλώσουν τη χώρα. 
       Και πάλι, όταν η εναλλακτική της μείωσης των επιχορηγήσεων προς ταμείο ΔΕΗ κατά €565 εκατομμύρια ετησίως, και του ΟΤΕ κατά €535 εκατομμύρια ετησίως, η κυβέρνηση αφελληνισμού της χώρας επιλέγει να ξεπατώσει την κατώτερη μεσαία τάξη, την εργατική τάξη, και την αγροτιά μονοκοντυλιά, αντί να ξεβολέψει λίγες δεκάδες χιλιάδες υπερ-προνομιούχους! 
        Δυστυχώς όλα τα δήθεν δημοσιονομικά μέτρα απλά στοχεύουν σε κοινωνικές τάξεις που είναι η εμμονή των ΣΥΡΙΖΑίων να χτυπήσουν. 
  Είναι γελοίος όποιος πιστεύει πως αυστηροποιώντας τις 100 δόσεις θα βελτιώσει την εισπραξιμότητα των καθυστερημένων οφειλών προς το κράτος. 
  Είναι γελοίος όποιος πιστεύει πως μηδενίζοντας το αφορολόγητο για εκατομμύρια Ελλήνων θα μειώσει την φοροδιαφυγή. 
  Είναι γελοίος όποιος πιστεύει πως η είσπραξη 100% προκαταβολής φόρου επόμενης χρονιάς θα αυξήσει τις εισπράξεις του κράτους. 
  Είναι γελοίος όποιος πιστεύει πως αυξάνοντας 300% το φορολογικό βάρος των αγροτών θα μειώσει τη φοροδιαφυγή και θα αυξήσει τις εισπράξεις. 
  Είναι γελοίος όποιος πιστεύει πως με το Περιουσιολόγιο θα βρει κλεψιμαίικα δεκαετιών. 
      Γενικά όποιος πιστεύει πως το παρόν Τρίτο Μνημόνιο [πλην ολίγων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που όμως ΔΕΝ θα κάνει η κυβέρνηση] βγαίνει, είναι απλά γελοίος. 
     Γελοίος και εμμονικός, και κυρίως δεν αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη φύση: ο άνθρωπος αντιδρά στην αδικία και την διαφορετική μεταχείριση ακόμα και αν η ζητούμενη διαφοροποίηση είναι μικρή. 
    Αυτό σημαίνει πως ένας ηλίθιος θα κινδυνεύσει να τον περάσουν στο πιρούνι παρά να κάνει κάτι το λογικό που όμως δεν υπακούει στις εμμονές τους. 
       Με το ασφαλιστικό να εκκρεμεί, τη φορολόγηση των αγροτών να εκκρεμεί, το μεσοπρόθεσμο των €4 δις τον Ιούνιο, την αξιολόγηση σε εκκρεμότητα, ή για εκλογές πάνε, ή για το πιρούνι. 
       Πάντως για να εφαρμοστεί αυτό το Μνημόνιο δεν γίνεται, όχι γιατί κάποιος μπορεί να είναι πχ αντίθετος στην υπερφορολόγηση, αλλά κυρίως γιατί οι νόμοι της φύσεως το κάνουν ανέφικτο. 
      Το Μνημόνιο πρέπει να αλλάξει. 
       Όπως είναι δεν εφαρμόζεται. Γιατί είναι "Το Μνημόνιο του Ηλίθιου”! 
      Εβίβα!