22 Ιαν 2016

Η "ενεργός γήρανση" γίνεται πράξη στα ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών!

Η Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών ολοκλήρωσε μια σειρά δράσεων που είχε ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών.  
       Η "ενεργός γήρανση" είναι μια "διαδικασία" που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε οι ηλικιωμένοι, να αισθάνονται ισότιμα μέλη της κοινωνίας και να συμμετέχουν ενεργά, σε εκδηλώσεις, ομάδες εκμάθησης, εθελοντικές δράσεις και ό,τι άλλο είναι ικανό να εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής 
      Πιο συγκεκριμένα: 
 ● Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών διοργάνωσαν σε κάθε ΚΑΠΗ φιλανθρωπικές συναντήσεις, όπου αντάλλαξαν ευχές και συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. 
 ● Στα ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών έχουν ξεκινήσει οι εξής ομάδες δημιουργικής απασχόλησης: 
  I) Στο 3ο και 4ο ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών λειτουργούν ομάδες χειροτεχνίας με τη συμμετοχή γυναικών. Τα μέλη των ομάδων, υπό την καθοδήγηση των Κοινωνικών Λειτουργών, δημιουργούν κομψοτεχνήματα με ελάχιστα μέσα και παράλληλα αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. 
 II) Στο 1ο και 3ο ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών λειτουργούν ομάδες εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Διαδικτύου. Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αχαρνών και με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”, το οποίο πραγματοποίησε τη δωρεά των 20 Υπολογιστών και 2 εκτυπωτών για τις αίθουσες διδασκαλίας. 
  ● Επίσκεψη στη “Στέγη γραμμάτων και τεχνών” και παρακολούθηση της όπερας “H βασίλισσα του χιονιού”. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή της εθελοντικής οργάνωσης GloVo. 
      Εθελοντές και εθελόντριες της GloVo συνόδευσαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών στο Θέατρο, παρακολούθησαν μαζί τους την παράσταση και στη συνέχεια συνόδευσαν τους ηλικιωμένους στα σπίτια τους. 
       Σκοπός του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών και του πρόεδρου κ. Γιώργου Δασκαλάκη είναι οι δράσεις να ενταθούν και να εμπλουτιστούν με νέες. 
       Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση των δράσεων δηλώνοντας: 
         "Οι ηλικιωμένοι των ΚΑΠΗ του Δήμου Αχαρνών, απέδειξαν ότι όταν υπάρχει θέληση, η ηλικία δεν μπορεί να είναι εμπόδιο. Οφείλουμε αυτή την προσπάθεια να την υποστηρίξουμε με κάθε μέσο. "