4 Ιαν 2016

Ρωμανιάς: Όσο ήμουν στο υπουργείο Εργασίας, κάτι παιδάκια έκαναν δήθεν διαπραγμάτευση

Για το ασφαλιστικό και τις προτάσεις της κυβέρνησης μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς. 
         «Κατ’ αρχάς, όλη αυτή η περίοδος των πέντε μηνών που έμεινα εγώ στο Υπουργείο και που γινόταν τότε διαπραγμάτευση με έναν αριθμό στελεχών - κάτι παιδάκια δηλαδή μεταξύ μας, που πήγαιναν εκεί και έκαναν δήθεν διαπραγμάτευση και οι οποίοι δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση - το Υπουργείο Εργασίας, και εγώ και ο τότε Υπουργός, ο Δημήτρης Στρατούλης, είχαμε περίπου αγνοηθεί. Γίνονταν προτάσεις απ’ αυτούς χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα», επισήμανε μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM». 
         Και συμπλήρωσε: «Θέλω να σας πω δύο πράγματα. Πρώτον, το 10%, η αυξημένη μείωση στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, δεν υπεβλήθη από τους δανειστές. Εξυπνάδες του Μεγάρου Μαξίμου ήταν, αυτοί έκαναν την πρόταση. Στην αφέλεια και την άγνοια τους νόμιζαν ότι κάνοντας αυτό το πράγμα, θα κέρδιζαν άλλα. Τελικά, και τα άλλα χάσανε και πρόσθετη μείωση μπήκε. Το 6% στις επικουρικές, που θα πήγαιναν δήθεν στον ΕΟΠΥΥ και το 2% επιπλέον μειώσεις σε αυτές στις κύριες, που κι αυτό θα πήγαινε δήθεν στον ΕΟΠΥΥ – και δεν έχει πάει ούτε ένα ευρώ από τότε. Και οι κύριες επιβαρύνθηκαν με 2% μείωση και οι επικουρικές, που ήταν μέχρι τότε 0%, έγινε 6 %, δεν πήγε ούτε ένα ευρώ από τότε στον ΕΟΠΥΥ. Δεν υπάρχει τίποτα, ήταν η κουβέντα. Αλλά και οι δύο αυτές, πολύ δυσμενείς ρυθμίσεις, το 10% στις πρόωρες το επιπλέον 10% της μείωσης και επιπλέον το 6% στις επικουρικές και το 2% στις κύριες, όλα αυτά ήταν εξυπνάδες των παιδιών του Μεγάρου Μαξίμου».