5 Ιουν 2018

"Μάθημα" ανακύκλωσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Το Σάββατο 2 Ιουνίου στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, πραγματοποιήθηκε μια πολλαπλή δράση ενημέρωσης των μαθητών του σχολείου για θέματα Ανακύκλωσης.
Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών για θέματα οικιακής διαχείρισης των απορριμμάτων και ανακύκλωσης.
Επίσης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό παιχνίδι Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Οι Πλανητοφύλακες", το οποίο έχει δημιουργηθεί από στελέχη και υπαλλήλους του Δήμου Αχαρνών, έχει λάβει έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και έχει βραβευτεί με το βραβείο "ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ" στην κατηγορία Περιβαλλοντική Ευαισθησία. Ενώ στον προαύλιο χώρο του σχολείου οι μαθητές έλαβαν μέρος σε παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης υπό την καθοδήγηση Γυμναστών της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αχαρνών κ. Θοδωρής Συρινίδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κ. Γιώργος Δασκαλάκης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την υλοποίηση  της Περιβαλλοντικής – Εκπαιδευτικής δράσης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, με τη συνεργασία των Εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.
Παράλληλα τόνισαν ότι οι Υπηρεσίες, του Δήμου Αχαρνών και των Νομικών Προσώπων, θα συνεχίσουν να υλοποιούν επιμορφωτικές δράσεις στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Ανακύκλωσης και Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Ο Δήμαρχος  Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός χαιρετίζοντας την επιμορφωτική δράση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών ανάφερε:
"Ο Δήμος Αχαρνών υλοποιεί ένα ευρύ Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών και μέσα από ενημερωτικές ομιλίες αλλά και επιμορφωτικά παιχνίδια, τα παιδιά μαθαίνουν για τα οφέλη της Ανακύκλωσης, γνωρίζουν ποια υλικά ανακυκλώνονται και κυρίως πώς να γίνουν ευαισθητοποιημένοι πολίτες σε θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος.
Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό που σε αυτή την προσπάθεια έχουμε την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των γονιών της πολυπληθούς Σχολικής Κοινότητας του Δήμου Αχαρνών
, οι οποίοι ανταποκρίνεται με προθυμία και ιδιαίτερο ζήλο στη επίτευξη των σκοπών του επιμορφωτικού Προγράμματος."