5 Ιουν 2018

Επεμβαίνουμε σε Εκλογές και Ανατρέπουμε Κυβερνήσεις Δηλώνει Δημόσια ο Τέως Αρχηγός της CIA. Σ.Σ. Όταν τα λέγαμε χρόνια αυτά, μας έλεγαν συνομωσιολόγους.

Μιχαήλ Στυλιανού
Ο τέως επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών Τζέϊμς Κλάπερ μόλις ομολόγησε ότι οι ΗΠΑ απλά φροντίζουν για τους πολίτες διαφόρων χωρών, «όταν προσπαθούμε να χειραγωγήσουμε ή να επηρεάσουμε το αποτέλεσμα εκλογών ή ακόμη και να ανατρέψουμε κυβερνήσεις».
Η δήλωση αυτή που θα καταπλήξει την υφήλιο. . . γίνεται -κατά σαρδόνια σύμπτωση- με την συμπλήρωση ενάμιση και πλέον χρόνου ανακριτικής έρευνας στις ΗΠΑ (χωρίς αποτέλεσμα) για την μυθούμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές για την νίκη του Προέδρου Τραμπ.

Ο κ. Κλάπερ μάλιστα είναι μεταξύ των πρώην στελεχών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που διατύπωσαν, πρόβαλαν στα ΜΜΕ και ορισμένοι κατέθεσαν ως μάρτυρες στήριξης, της κατηγορίας, για την οποία 500 ημερών έρευνες από τρεις επιτροπές του Κογκρέσου και η ανακριτική του κ. Μούλερ κανένα στοιχείο δεν ανακάλυψαν.

Οι «αποκαλυπτικές» δηλώσεις του τέως αρχηγού των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην κυβέρνηση Ομπάμα έγιναν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Μπλούμπεργκ, με την ευκαιρία της έκδοσης –και για την προβολή- του βιβλίου του «Γεγονότα και Ανησυχίες», όταν σε σχετικό ερώτημα απάντησε:

«Νομίζω πως ο τρόπος που το αντιμετωπίζω είναι μέσω της ιστορίας μας, όταν προσπαθήσαμε να χειραγωγήσουμε ή να επηρεάσουμε εκλογές, ή ακόμη και να ανατρέψουμε κυβερνήσεις, το κάναμε φροντίζοντας για το καλλίτερο συμφέρον του λαού αυτής της χώρας… Οι ΗΠΑ κινούνται πάντοτε από τον παραδοσιακό σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.»
Ο σεβαστός κ. Τζέϊμς Κλάπερ δεν αναλώθηκε φυσικά στην απαρίθμηση αντιπροσωπευτικών  παραδειγμάτων, όπως λ.χ. της Χιλής με τον Πινοσέτ ή της Ελλάδας με την Χούντα των βασανιστών.

Σύμφωνα με έγκυρες αμερικανικές έρευνες, από το 1946 ως το 2000 οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν 80 επεμβάσεις σε εκλογές  ή ανατροπές καθεστώτων, σε 46 χώρες.

Πρώην στέλεχος της C.I.A. επί 30 χρόνια, και στη Ρωσία, ο Στήβεν Χωλ, δήλωνε προ μηνών στους Τάιμς της Ν. Υόρκης: «Ασφαλώς και έκαναν ιστορικά οι ΗΠΑ τέτοιον εκλογικό επηρεασμό και επιχειρήσεις και ελπίζω να συνεχίσουν να το κάνουν.»

Και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Τζώρτζια, που είχε πραγματοποιήσει έρευνα της C.I.A. για την Γερουσία, ο Λοχ Τζόνσον, δήλωσε: «Αυτού του είδους οι επεμβάσεις γίνονταν από της συστάσεως της C.I.A το 1947. Χρησιμοποιούσαμε αφίσες, προκηρύξεις, ταχυδρομείο, Πλακάτ, -ότι νομίζετε. Φυτεύαμε ψεύτικες ειδήσεις σε ξένες εφημερίδες. ΄Εχουμε χρησιμοποιήσει και αυτό που Άγγλοι λένε «το Ιππικό του Αγίου Γεωργίου», δηλαδή βαλίτσες γεμάτες χαρτονομίσματα…