7 Ιουν 2018

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας ήταν να εξαφανιστούν ο Σταυρός και η Βίβλος

Γράφαμε τις προάλλες πως ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας βρέθηκε…συστημένος από την Λέσχη Μπιλντερμπεργκ στην εξουσία της ιβηρικής χώρας.
Και ιδού τα πρώτα δείγματα για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι ετοιμάζει η Νέα Τάξη Πραγμάτων!
Ο σοσιαλιστής και πεπεισμένος άθεος Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος ορκίστηκε το Σάββατο, έγινε ο πρώτος άθεος πρωθυπουργός στην ιστορία της καθολικής Ισπανίας. Λαμβάνοντας τον όρκο, ζήτησε στην τελετή να μην υπάρχει κανένας παραδοσιακός σταυρός ούτε η Βίβλος που χρησιμοποείται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Μήπως σας θυμίζει κάποιους δικούς μας;;
Κατά τη διάρκεια μιας σύντομης τελετής ορκωμοσίας στην βασιλική κατοικία στη Μαδρίτη, ο Pedro Sanchez υποσχέθηκε να ασκήσει τα καθήκοντά του, καθοδηγούμενος από τη συνείδηση και την τιμή του, να παραμείνει πιστός στο βασιλιά και να υπερασπιστεί το σύνταγμα της χώρας ως το θεμελιώδη νόμο της.
Ο Σάντσεθ σκοπεύει να ηγηθεί της κυβέρνησης για τουλάχιστον δύο χρόνια, παραμένοντας μέχρι τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.
Ο 46χρονος ηγέτης των Σοσιαλιστών έλαβε την υποστήριξη έξι άλλων ισπανικών κομμάτων και έλαβε την θέση του Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος αποχώρησε από το πρωθυπουργικό αξίωμα μετά από σκάνδαλο διαφθοράς.
Το αξιοσημείωτο είναι πως το Κόμμα του Σάντσεθ διαθέτει μόνο το ένα τέταρτο των εδρών στο κοινοβούλιο και ο ηγέτης του αντιμετωπίζει ένα δύσκολο έργο στο να συνθέσει ένα νέο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.
Ως πολιτικός, ο Pedro Sanchez ήταν πρακτικά άγνωστος σε οποιονδήποτε εκτός από τους ακτιβιστές του ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όταν κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές για το 2014.
Ο οικονομολόγος και πρώην παίκτης καλαθοσφαίρισης κέρδισε τις ψήφους των κομματικών στελεχών υποσχόμενος την ένωση του κόμματος που βιώνει σοβαρές εσωτερικές διαφωνίες και την επιστροφή των σοσιαλιστών στην εξουσία, μόνο που το 2015 και το 2016, υπέστη δύο σοβαρότατες ήττες στις εκλογές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού αρνήθηκε να υποστηρίξει τον Μαριάνο Ραχόι στις εκλογές, γεγονός που οδήγησε τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο.
Λίγους μήνες αργότερα, ο ηττημένος βγήκε νικητής…με το ζόρι…. παρά το γεγονός ότι το κόμμα του έχει μόνο το ένα τέταρτο των εδρών στο νομοθετικό σώμα της χώρας.